18.3.2017

Kevyt ja mausteinen Porkkanasosekeitto Härkiksellä ja raejuustolla

Idea tähän keittoon lähti siitä, kun mieli teki porkkanakeittoa. Ja koska yritän (yritän 😆) laskea kaloreita niin halusin keitosta tietysti hyvinkin vähäkalorista. Sen sijaan, että olisin kokannut omalla tutulla reseptilläni googlettelin vähän ideoita muilta sivuistoilta. 

#terveys #porkkanasosekeitto #kevytkeitto #vähäkalorinen #dieetti #healthyliving #veggiesoup #härkis #healthfood #superfood


Innostuin Jutta Gustavsbergin ja Tiina Hälvän Porkkanakeitto-ohjeesta (täällä). Osittain siksi, että fanitan Juttaa ja uskon siihen mitä hän tekee ja myös siksi, että resepti vaikutti hyvältä. Lisäksi kun olen tällainen jonkinasteinen treeni- ja terveysintoilija tykkään seurata Juttaa ja katsoa hänen ohjelmiaan. Miten ihana ja positiivinen tyyppi! Kävinpä jopa tutustumassa Fitfarmin personal training tarjouksiin, mutta tällä kertaa jätin tarttumatta siihen porkkanaan. Osittain huikea hinta ahdisti ja toiseksi, en kuitenkaan saisi Juttaa treenaajakseni.

No, jos mennään sitten taas tähän keittoon. Ihan alkuperäistä reseptiä en tässä julkaise, sillä sovelsin sitä vähän omaan makuuni. Koin, että superkevytkeitto kaipasi vähän edes täyteläisyyttä ja siksi lisäsin siihen kevyttä tuorejuustoa ja myös enemmän mausteita. Tykkään itse tosi mausteisesta ruoasta ja ruoassa pitää olla makua jotta siitä tulee tyydyttynyt olo. Ja koska halusin tämän ruoan pitävän myös nälkää, lisäsin päälle Tex mex -härkistä ja raejuustoa. 

Ostin tässä taannoin ihan mielenkiinnosta tuota Härkistä ja olen totally fallen in love. Juuri tuo texmex-maku on aivan täydellinen. Härkistä tekee mieli napsia kylmänä suoraan jääkaapista mutta se on myös todella helppo ja monikäyttöinen. Lähinnä siksikin, että se on valmiiksi kypsennettyä ja maustettua - ainakin siis tuo texmex, niin sitä voi lisäillä vähän sinne sun tänne. Kätevä keittojen kanssa, helppo kasviswokeissa, sopii kivasti riisin kanssa, ihana meksikolaisessa kokkauksessa ja voi laittaa vaikka leivälle tai tosiaan syödä ihan sellaisenaan. Energiaa siinä on aika hyvin, joten jossain rajoissa on härkiksenkin syöminen hyvä pitää 😀.

#kasvissosekeitto #porkkanasosekeitto #carrotsoup #lightfood #healthfood #kevyt #dieettiruoka #resepti #ruoka #keitto


Kevyt ja mausteinen Porkkanasosekeitto
Härkiksellä ja raejuustolla
1-3 annosta

8 dl vettä
600 g porkkanoita
50 g varsiselleriä
60 g sipulia (1 sipuli)
pieni pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä
timjamia
1 kasvisfondkuutio
1 tl oystersaucea
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
50g maustamatonta tuorejuustoa (8% rasvaa)
+ yhteen annokseen esim.:
100 g Texmex -Härkistä
50 g raejuustoa

1. Pese ja paloittele vihannekset ja silppua inkivääri sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä timjamin kanssa kattilassa, kunnes alkavat saamaan vähän väriä.

2. Lisää vesi ja kasvisfondi ja keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta esim. sauvasekoittimella sileäksi ja mausta oystersaucella (tai kalakastike), timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.

3. Jos haluat keitosta täyteläisemmän lisää siihen esim. maustamatonta tuorejuustoa. (50g vähärasvaista tuorejuustoa sisältää n. 60 kcal.) Blendaa vielä niin, että tuorejuusto sulaa ja sekoittuu hyvin keiton joukkoon. Tarkista maku.

4. Tarjoa keitto lämmitetyn Texmex -Härkiksen ja raejuuston kera. Voit vielä maustaa srirachalla (jos kaipaat extrapotkua) ja tuoreyrtein.

Ja mikä parasta, voit huoletta syödä vaikka koko sopan (jos syöjiä ei ole muita). Tai jaa annos pariin osaan ja nauti keittoa myös seuraavana päivänä. Tämä on myös ihanan kätevä ottaa mukaan töihin evääksi.

***

Vielä palatakseni eiliseen postaukseeni niin loppupäiväkin meni hyvin. Koko päivän kalorisaldo oli n. 1300 kcal. Kulutukseni tosin oli tosi alhainen eilen, kun pääosin vain lepäilin. En käyny lenkillä enkä muutenkaan ollut aktiivinen. Kroppa oli niin levon tarpeessa. Illalla tein kyllä puolen tunnin kevyen joogan, sillä se tekee aina hyvää.

Päivälliseksi kokkasin koko perheelle intialaistyylistä kanakastiketta, missä siis kanafileesuikaleita, kasviksia ja kastikepohjana puoli purkkia kookosmaitoa ja yksi purkki tomaattimurskaa. Lisänä basmatiriisiä. Itselleni annostelin riisin lisäksi kanapaloja ja kasviksia ja pyrin välttämään kastiketta. Lisäksi söin vielä yhden raa'an porkkanan ja 100 g paprikaa. Vaikka riisi onkin aika tyhjää ravintoa niin sillä mentiin, ku oli helppoa. Ja näin saa ollakin. Kokonaisuus ratkaisee 😊.


Enkä sortunut herkuttelemaan ja perjantaiviinitkin jäivät juomatta. Jipii! 😀 Tai no, herkuttelin kyllä VoF:n parissa kuivatuilla mangolastuilla (ei lisättyä sokeria). Ainakin nuo Lidlistä ostetut olivat tosi hyviä, ihanan sitkeitä ja tuohon nautintoon meni n. 100 kcal. Taidan tänään ottaa niitä myös leffaevääksi 😋.

Ihanaa viikonloppua 🙋!




Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.