7.10.2016

Vaahtokarkkimokkapalat

Näissä mokkapaloissa yhdistyy vaahtokarkkien ja mokkapalojen ihanan pehmeän rakenne. Ja mikä parasta - ja ehkä vähän överiäkin :D - niin näihin on ujutettu vaahtokarkkeja myös pohjaan :P. Houkutus oli lisätä vielä muitakin 'täytteitä' vähän rockyroads brownies -tyyliin, mutta sitten päätin kuitenkin pitäytyä täysin pehmeässä ja yksinkertaisemmassa yhdistelmässä. Sen verran köpelösti tässä kuitenkin kävi, että vaahtokarkit lopulta lähes katosivat pohjaan. Tosin se ei haitannut, sillä näistä mokkapaloista tuli ihan överitaivaallisia :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Ostin kahdenlaisia Marschmallows-karkkeja: Little Becky Marshmallowseja, jotka ovat mielestäni niitä aitoja ja ihan parhaita sekä koristeeksi vähän pienempiä (ei niin hyviä) mutta hempeän värikkäitä Haribon Chamallows Minis'ejä. 

Kaapissani oli Cake Angels mini vaahtokarkkeja, mutta ne eivät olleetkaan täysin maidottomia, joten jätin ne käyttämättä. Tein nämä koulun myyjäisiin, joilla kerättiin varoja kodittomien koirien hoitolalle ja halusin näistä vaihteeksi täysin maidottomia ja laktoosittomia. Maidon korvasin kaurajuomalla. Voit toki käyttää siinä tilalla maitoa tai esim. riisijuomaa tmv. Nämä katosivat tiskiltä silmän räpäyksessä. 

www.pullantuoksuinenkoti.com


Vaahtokarkkimokkapalat
maidoton-laktoositon

Pohja:
200 g margariinia (Sunnuntai, laktoositon)
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 mm aitoa vaniljajauhetta
2 dl Oatly kaurajuomaa
n. 120 g Marshmallows Little Becky

Kuorrutus:
75 g margariinia (Sunnuntai, laktoositon)
3 rkl kaakaojauhetta
1 mm vaniljajauhetta
3/4 dl espressoa
6 dl tomusokeria
150 g Haribo Chamallows Mini

1. Sulata pohjaan tuleva rasva ja laita jäähtymään. 

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. 

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kaurajuoman kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen. Lisää jauhot siivilän läpi niin säästyt jauhopaakuilta ja rakenteesta tulee pehmeämpi.

4. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

5. Lisää lopuksi vaahtokarkit (100g). Jätä vähän vaahtokarkkeja, jotta voit painella niitä vielä taikinaan, kun olet levittänyt sen pellille. Siihen helposti jää vähän 'aukkoja' jotka kaipaavat vaahtokarkkia, jotta paloihin tulee sattumia hyvin.

6. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.  (leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan kun vähän pyyhkäiset kostealla kädellä peltiä ennen paperin asettamista). Painele vaahtokarkkeja kohtiin joista niitä tuntuu puuttuvan ja peitä kevyesti taikinalla.

www.pullantuoksuinenkoti.com


7. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile vaikka vielä kakkutikulla, ettei taikinaa jää tikkuun. Varo paistamasta liikaa, sillä vaahtokarkit 'haihtuvat' kuten kuvasta näkyy :D. (Nämäkin itseasiassa olivat johonkin 'kadonneet', kun lopulta levyä leikkasin.)



8. Sulata kuorrutusta varten margariini kattilassa ja sekoita muut aineet joukkoon ja lisäile tomusokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten pitäen kattilaa hellalla edelleen. Sekoittele vispilällä seosta kunnes se on sileää. Pidä seos lämpimänä hellalla levittämiseen asti ja sekoittele välillä pohjaa odotellessa. 

9. Sekoita kuorrutus vielä sileäksi ja valuta kuorrutetta kattilasta tasaisesti hieman jäähtyneen pohjan päälle. Levitä loput seoksesta nuolijalla. Painele värikkäät vaahtokarkit pinnalle ja laita uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, jotta ne vähän sulavat kiinni piirakan pintaan. Tuijota niitä herkeämättä, jotta eivät sula liikaa tai pala.



10. Paloittele jäähtyneenä varovasti terävällä veitsellä. Veitsi tarttuu aika hyvin vaahtokarkkeihin, joten auta varovasti sormella, ettei leikkaantuvat vaahtokarkit repeydy veitsen mukaan. Asettele tarjolle, mutta älä pinoa päällekkäin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Nautinnollisia överiherkkuhetkiä :D

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.