6.7.2015

Pinaatti-Kookoskana - Intialaissävytteinen

Tässä jälleen yksi versio lempiruoastamme. Meillä tykätään tosi paljon intialaissävytteisestä ruoasta ja kookoskana on ihan lemppareitamme. Sitä tulee tehtyä melkeinpä joka viikko - aina vähän erinäisin variaatioin.

Kookosmaidoissa ja -kermoissa on muuten todella paljon eroja - tai oikeastaan, en edes oikein tiedä mikä ylipäänsä on kookosmaidon ja kookoskerman ero... Olen löytänyt oman kookossuosikkini eli sen missä hinta-laatusuhde on kohdillaan. Nimittäin Lidl:ssä myynnissä oleva kookosmaito on lähes täyttä tavaraa. Purkissa on 82% kookosta ja vain vähän vettä ja siksi se on ruoanlaitossa ihan parasta. Kannattaa ostaa sellaista kookosmaitoa, missä kookospitoisuus on korkea - ja laimentaa sitten kotona vedellä, jos tarpeen. Luomua tämä ei ole mutta hyvää silti :P. Eikä hinta päätähuimaa..

Sarviapilanlehti on itselleni ihan uusi tuttavuus. Bongasin sen kerran yhdestä Avaruusasema -blogin reseptistä ja löysin sitten vihdoin sitä myös omaan kaappiini Punnitse&Säästä -liikkeestä. Kyseisessä liikkeessä on muuten hyvä valikoima hyvälaatuisia mausteita (myös etnisiä) ja olenkin alkanut ostamaan täydennyksiäni sieltä. Kannattaa panostaa luomu-mausteisiin, sillä niiden aromit on tavallisiin mausteisiin ihan eri levelillä.

Tähän ruokaan laitoin reilusti kanaa (kaksi 450 gramman rasiaa), mutta olen usein tehnyt tätä myös puolikkaalla määrällä ja hyvää tulee. Jätä kookosmaidosta se erottunut kookosvesi pois, niin kastikkeesta ei tule kovin litkua- etenkin jos teet pienemmällä kanamäärällä. Kastiketta voi myös suurustaa jos haluaa. Kookoshiutaleet suurustavat jonkin verran ja niitäkin voi laittaa enemmän jos siltä tuntuu.


Pinaatti-Kookoskana

Reilu satsi
900 g broilerinfileesuikaleita naturel
1 punainen suippopaprika
2 kevätsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
2 dl pinaatinlehtiä pienittynä
1 tlk tomaattimurskaa (400g)
1 tlk kookosmaitoa (ei kevyt)
1 dl kookoshiutaleita
1 fond du chef Kana
3 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
0,5 tl kurkumaa
chiliä maun mukaan
1 tl sarviapilanlehteä
loraus hunajaa
Paistamiseen oliiviöljyä ja voita.

1. Pilko paprika, valkoisipulinkynnet ja kevätsipuli. Kuumenna pannussa oliiviöljy ja kaada kasvikset pannuun - sekoita hetki. Lisää noin ruokalusikallinen voita ja garam masala, juustokumina sekä kurkuma (ja chili jos haluat). Sekoittele keskilämmöllä vähän aikaa. 

2. Lisää kanasuikaleet pannuun kahdessa erässä. Sekoittele jonkin aikaa niin, että pinnat ovat aikalailla sulkeutuneet. Kaada joukkoon tomaattimurska ja sekoittele taas. Lisää kookosmaito, kanaliemikuutio, sarvialpilanlehdet ja loraus hunajaa. Sekoita tasaiseksi, lisää vielä kookoshiutaleet ja jätä muhimaan n. 10 - 15 minuutiksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tmv.

3. Tarjoa esim. kurkumalla ja sarvipilanlehdillä maustetulla basmatiriisillä. (Lisää keitinveteen suolan lisäksi ripaus kurkumaa ja n. 0,5 tl sarviapilanlehtiä).

ps. meillä oli basmati- ja jasmiiniriisi loppu, joten jouduttiin syömään tavallisen riisin kanssa eikä läheskään niin hyvä kombinaatio. Ehdottomasti vaatii siis oikeanlaisen riisin :P.



Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.