30.11.2014

Glögitryffelit - terveysnamuja herkkunälkään

Niin mieleni minun tekevi.. herkkuja nimittäin.. Dieetti tuli ja meni ja pääsin tavoitteeseen ja nyt tässä sitten yritetään jotenkin pysyä jossain raameissa ;). On ollut seminaareja ja juhlia ja kaikkea ja turvokkia on jo jonkin verran eikä nyt voi heittäytyä ihan holtittomaksi.

Kävin eilen kummitätini kanssa Stockmannilla jouluostoksilla ja hänen ostoslistallaan oli paljon herkkuja makeisosastolta. Siellä sitten kuolasin erilaisia konvehteja, tryffeleitä ja kaikkea ihanaa ja ne vähän niinkuin jäi verkkokalvoille kummittelemaan ;). Oikeita tryffeleitä kaapistani kyllä löytyy, mutta halusin jotain, mitä voi napsia ihan hyvällä omalla tunnolla.. Etenkin kun työpaikan pikkujoulutkin kohta tulevat ja se olisi kiva jos se pikkumusta ei ihan kauheesti kiristäisi ;D.

Näihin tryffeleihin saat jälleen upotettua kypsiä banaaneja. Halusin pitää koostumuksen hyvin silkkisenä, joten siksi pääosin käytin erilaisia jauheita eli jätin pähkinät, mantelit, kaurahiutaleet yms. pois. 

Tryffeleissä pitää mielestäni olla vähän jotain potkua joten joulufiiliksissä lisäsin näihin vähän hehkuviiniä ja rommia. Kumman hennosti ne tuosta maistuvat eli jos haluat enemmän joulun makua niin lisää seokseen vielä vaikka piparkakkumaustetta.

Glögitryffelit

n. 15 kpl

140 g kuorittua, kypsää banaania
12 g kuivattua, pehmeää taatelia (2 kpl)
6 g kookosöljyä (n. 0,5 rkl)
10 g raakakaakaojauhetta (n. 1/4 dl)
20 g kookosjauhoa
1 rkl Lucumaa *
2 tl Acaiberry-jauhetta *
2 mm nestemäistä steviaa
ripaus aitoa vaniljaa
+
3 tl Hehkuviiniä
1 tl rommia
(piparkakkumaustetta)

Pinnalle:
raakakaakaojauhetta
kookoshiutaleita

1. Leikkaa pehmeät taatelit pieniksi paloiksi ja paloittele banaani. 

2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maista ja korjaa makua tarvittaessa.

3. Siirrä seos kulhoon ja jääkaappiin. Jos maltat, odota seuraavaan päivään ja muotoile sitten massasta palloja. Pyörittele osa palloista raakakaakaojauheessa ja osa kookoshiutaleista. Tarjoa heti tai napsi suoraan jääkaapista. Syö parin päivän sisällä :).


*Tuotteet on saatu testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.