19.8.2014

Kaurahattarat - terveellisemmät keksit

Kaurahattarat -nimi oli niin ihastuttava, että siihen törmätessäni tuli halu heti kokeilla reseptiä. Tosin, tuunasin reseptistä hieman terveellisemmän version :).

Keksit voit maustaa esim. erilaisin pähkinöin tai vaikka kookoshiutalein. Tässä reseptissä käytin hasselpähkinärouhetta.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Alkuperäinen resepti löytyy siis täältä. Omassa kaapissani ei ollut kuin yksi kananmuna, joten sillä mentiin. Jos laitat kaksi munaa, laita myös 200 g kaurahiutaleita.


Tarvitset:
1 dl intiaanisokeria
1 kananmuna (2 munaa)
1 mm vaniljajauhetta
160 g pikakaurahiutaleita (200 g hiutaleita)
2 rkl luomukookosjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
30 g hasselpähkinärouhetta

1. Vaahdota sokeri, vaniljajauhe ja muna vaahdoksi. 

2. Sulata kookosöljy niin, että se on juuri ja juuri juoksevaa mutta ei vielä kovin kuumaa. Sekoita sokeri-munavaahtoon.

3. Sekoita kaurahiutaleet, kookosjauho, hasselpähkinät ja leivinjauhe sekaisin ja sekoittele vaahtoon. 

4. Pyörittele massasta pieniä palleroita leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Itse tein kooltaan n. 20 g painavia hattaroita 17 kpl.

5. Paista 175 asteessa n. 10-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Anna jäähtyä rauhassa ja nauti esim. teen kanssa tai nappaa mukaan evääksi.

Näissä on aika hyvin energiaa (n. 90 kcal per kakkunen), joten sopivat myös hyvin esim. myslipatukan korvikkeeksikin.

*Tuote saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.