14.4.2013

Mansikka-mascarpone-kauraherkku

Jälkiruoka

Tänään ajattelin hemmotella rakkaimpiani oikein kunnon jälkiruoalla :). Tämä kerrassaan ihastuttavan näköinen herkku oli syntisen tuhtia ja unelmaisen pehmeää hyvettä mistä lapset olivat aivan haltioissaan. Ja espanjalaiset mansikat olivat todella hyvän makuisia!

Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta ja koko kulhollinen meni :). Tosin lapset ottivat jokainen santsiannoksen ja näin aikuiseen makuun mielestäni pieni esim. lasiin tehty annos olisi ollut aivan riittävä. Joten tästä siis riittää myös isolle porukalle, etenkin jos annostelee valmiiksi


Tarvitset:
n. 30 g voita
2,5 dl kaurahiutaleita
1/2 mantelilastuja
3/4 dl ruokokidesokeria
1 rkl hasselpähkinä siirappia (tmv.)
1 rkl vaniljasokeria

250 g mascarponea (esim. Pirkka)
2,5 dl vispikermaa (esim. Flora vispi)
1/2 - 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl hasselpähkinäsiirappia

1 litra tuoreita mansikoita
1 rkl ruokosokerisiirappia

1. Sulata voi pannulla ja lisää kaurahiutaleet, mantelilastut ja sokeri. Sekoittele miedolla lämmöllä. Lisää vielä siirappi ja vaniljasokeri ja paahda kunnes hiutaleet ovat saaneet jonkin verran väriä ja rapeutta. Jätä jäähtymään.

2. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää mascarpone vaahtoon. Vatkaa kunnolla ja mausta siirapilla sekä tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria. (Jos haluat, voit myös maustaa kermaseoksen jollakin liköörillä, esim. Limoncello)

3. Viipaloi mansikat. 

4. Asettele ainekset kerroksittain joko annoskulhoihin tai yhteen isoon tarjoilukulhoon. Laita pohjalle kaurahiutaleseos, siihen päälle kerma-mascarponevaahto ja lopuksi asettele mansikat koristeellisesti pinnalle. Valuta vielä päälle koristeeksi ruokosokerisiirappia.

Tarjoile ja nauti :)





Voit seurata postauksiani myös Facebookissa 



Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.