26.10.2013

Ah niin ihana kookos-hirssipuuro!

Tuossa muutama viikko sitten kerroinkin ostaneeni hirssisuurimoita ja nyt sitten ensimmäisen kerran tein niistä jotain. Olin ajatellut käyttää niitä kvinoan tapaan ruoassa, mutta päätinkin tällä kertaa tehdä niistä puuroa. Käytin tässä puurossa Adukin Luomu -hirssisuurimoita.

Hirssi on siis omassa keittiössäni uusi tuttavuus, vaikka vanhasta viljasta onkin kysymys. Sillä saa kivaa vaihtelua ruokavalioon ja ravintoarvotkin ovat kohdillaan. Hirssi sopii myös gluteiinittomaan ruokavalioon.

Hirssipuuro muistuttaa koostumukseltaan riisipuuroa. On ihanan pehmeää ja tämän reseptin puurosta tuli kyllä niin hyvää että !! =). Kiireiseen aamuun tämä ei sovi, sillä hauduttamiseenkin menee aikaa. Mutta ainahan puuron voi tehdä jo illalla valmiiksi :).

Hirssi oli siis todellakin positiivinen yllätys. Musta tuli nyt ihan hirssipuurofani :)!

www.pullantuoksuinenkoti.com

2 isoa annosta

1,5 dl hirssisuurimoita
3 dl kookosjuomaa
2 dl vettä
1 dl kookosmaitoa (paksua)
1 vaniljatanko
1 mm kardemummaa
1 rkl kookoshiutaleita
5 kuivattua taatelia
2 dl pakastemustikoita

1. Mittaa hirssit kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Hiero hirssejä vedessä.Kaada siivilään ja huuhtele vielä juoksevassa vedessä ja valuta.

2. Mittaa kookosjuoma ja vesi kattilaan.

3. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja poista siemenet veitsen tylsällä puolella tangon sisäpinnalta ja laita kattilaan. Mittaa myös kardemumma ja kookoshiutaleet joukkoon.4. Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää hirssisuurimot. Hauduta kannen alla. Lisää hauduttamisen aikana kookosmaito ja pilkotut taatelit. Lisää tarvittaessa nestettä.5. Kun suurimot ovat pehmenneet on se valmista. Haudutukseen kannattaa varata noin puoli tuntia. Puuro on ihan herkkua jo tässä vaiheessa, joten voit syödä vaikka sitä jo ihan tällaisenaan :).


6. Lisää jäiset mustikat puuron joukkoon tai päälle ja nauti :).

Vinkki: Voit vaihdella makuja eri marjoilla, laittamalla banaania joukkoon tai muita hedelmiä. Täyteläisempää saat, jos laitat vielä enemmän tuota kermaisempaa kookosmaitoa.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.