17.10.2013

Pakurikahvia ja suklaaunelmia

www.pullantuoksuinenkoti.com

Viime viikonloppuna pyörähdin jälleen Ruohonjuuressa ja heräteostoksena sieltä lähti mukaan tämä Chaga coffee - pakurikahvi. Tämä on siis espressojauhatuksella jauhettua luomukahvia mihin on lisätty pakuriuutetta. On muuten todella hyvää, tummaa ja aromikasta.

Olen tuosta pakurista kuullut jo vaikka mitä hyvää, mutta silti sitä ei ole vielä tullut ostettua. 
Tässä tuotteessa se tuli niin houkuttelevassa muodossa etten voinut vastustaa. Pakuriuutejauhetta tässä on 2% (kyse on tiivisteestä) eli, on tämä varmasti parempi vaihtoehto kuin perusespresso :).

Tämä pakurikahvi oli ehkä aavistuksen kalliimpaa kuin muut espressokahvit (8,95€) mutta on mielestäni tuon hinnan väärtti. Tätä oli myynnissä myös suodatinjauhatuksella, mutta itse koin tämä taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi - suodatinkahvia, kun tuntuu menevän meillä niin paljon enemmän. Tosin olisihan sitäkin kiva kokeilla :).

Tässä kahvissa on hyvää myös vatsaystävällisyys sillä siinä on vähemmän vatsaa ärsyttäviä happoja. Yleensä tällä ominaisuudella on myös kahvin makua pehmentävä vaikutus.

Kahvin kanssa maistuu suklaa ihan täydellisesti. Green&Black's sarjalla on tarjolla isojen suklaalevyjen lisäksi myös tällaisia ihania pieniä suklaalevyjä. Lajitelmassa on montaa eri makua ja tummuutta ja niitä on ihana maistella kahvin kera (miksei punaviininkin!). Ja jos tykkää kaakaosta tai esim. suklaakahvista - mikä estää tuunamasta kahvia esim. inkiväärin makuisella tummalla suklaalla?

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tuosta inkiväärisuklaasta tuli 12v. tyttäreni ihan lemppari. Itse olen myös mieltynyt tummiin suklaisiin sillä niillä saa tehokkaasti tyydytettyä suklaanhimon. Täyteläinen ja voimakas suklaanmaku on jotenkin vain niin mahtava ja mielestäni maitosuklaalla ei saa samaa makuelämystä aikaiseksi. Esim. Green&Black'sin 85% suklaa on aivan ihanaa - sen purutuntuma on ihanan lohkeavan rouhea.

Näissä suklaissa maun lisäksi on parasta se, että ovat luomua ja lisäksi vielä reilun kaupan suklaita. Kaakaobisneksessä kukoistaa lapsityövoiman käyttö, joten reilunkaupan suklaata valitsemalla voi ainakin varmistua siitä, ettei lapsia ole näiden kaakaopapujen keräämiseen käytetty.

"IITA:n (International Institute of Tropical Agriculture) tekemä tutkimus paljasti, että länsiafrikkalaisilla kaakaoviljelmillä työskenteli noin 284 000 iältään 9–12-vuotiasta lasta vaarallisissa olosuhteissa. Tutkimukseen osallistuneista lapsista noin 12 000 oli todennäköisesti päätynyt viljelmille lapsikaupan seurauksena. Viljelmillä lapset ja muut työntekijät pakotetaan tekemään pitkiä päiviä keräten ja käsitellen kaakaopapuja. 500 grammaan suklaata tarvitaan yli 400 kaakaon palkoa ."

Järkyttävää tietoa. Näin taannoin telkkarista dokumentin, missä haastateltiin juuri näillä viljelmillä työskenteleviä miehiä ja lapsia. Toimittaja oli jotenkin päässyt ujuttautumaan joukkoon ja kuvasi salaa. Tuo dokumentti pysätti kyllä aika hyvin ja muistutti siitä, miksi se Reilun kaupan tuote on hyvä valita siellä kaupassa. Nopeasti nämä asiat vaan arjessa unohtuu, mutta jos nyt taas pysyisivät jonkin aikaa mielessä.. Reilussa kaupassa on muitakin hyötyjä esim. viljelijälle ja voit lukea niistä suoraan Fairtrade -sivulta.

Näitä voi siis tässäkin mielessä syödä hyvällä omalla tunnolla ;).

Palatakseni vielä Green&Black'siin niin heidän filosofiansa luonnonmukaiseen viljelyyn liittyen on myös esiintuomisen arvoinen:

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.