2.10.2013

Kodin faceliftiä - olkkaria ja terassia

Pullantuoksuinen koti


Viime kesänä päätimme jättää lomamatkan tekemättä ja panostaa vaihteeksi kotiin. Talomme valmistui vuonna 2008 ja siihen asti se on ollut vähän niin ja näin sisustettu. Olohuone on ollut ehkä tiloista haasteellisin sen pitkulaisen mallin vuoksi. Talon alkuperäisessä pohjapiirustuksessa olkkarin toisessa päässä oli makuuhuone, mutta me halusimme ison olkkarin ja jätimme tuon makkarin tekemättä. Suunnitelmissa oli maalaamista, verhoja ym. ym.

Lopulta maalausurakka ei ulottunutkaan olkkariin asti vaan meillä maalattiinkin yläkertaa, makkareita, keittiötä ja eteistä. Muutamia kuvia noistakin olen täällä blogissani jo julkaissutkin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Olkkari kääntyi tavallaan ihan ympäri eli telkkari siirtyi vastapäiselle seinälle ja sohva toiselle. Ostettiin uusi telkkari ja tv-taso ja vanha tv-kaappi siirrettiin olkkarin perälle ja siitä tulikin kiva katseenvangitsija näin. Oli ihanaa kun siitä ei tarvinnut luopua sillä se on niin kaunis. Kaappi on aikoinaan ostettu Juvista.

Yläkerrasta tuotiin vanha Ikean sohva olkkariin ja tilasin siihen uuden päällisen Bemziltä. Voin muuten lämpimästi suositella Bemz.comia. Ihan älyttömän toimiva konsepti - päällisiä Ikean huonekaluihin (myös poistuneisiin malleihin) monilla kangasvaihtoehdoilla ja tosi nopea toimitus kotiovelle asti. Hinnat vaihtelee kankaista riippuen.

Jo pelkästään nuo muutamat muutokset saivat aikan aivan uuden ilmeen ja fiiliksen olkkariin. Tuntui, että kaikki vaan loksahtivat paikoilleen ja värimaailmakin asettui kohdilleen uuden sohvan päällisen myötä ja juuri siihen mitä olimme kaivanneetkin. Seinät eivät enää huutaneetkaan uutta sävyä vaan vanha sävy tuntui sopivan hyvin tähän uudistukseen. Verhot toivat paljon lisää raikkautta ja myös korostavat kivasti huonekorkeutta. Toiselta puolelta olkkaria vielä puuttuu verhosysteemit - tekevät tuloaan :).

Olemme olleet uudistuksesta aivan onnessamme :).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Hankimme tänä kesänä myös uudet kalusteet kuistillemme. 
Siitä tuli näin huomattavasti viihtyisämpi ja terassilla vietettiinkin monta mukavaa kesäistä kahvihetkeä.
Kalusteet ovat Bauhausista ja koristetyynyt Ikeasta.


www.pullantuoksuinenkoti.com


www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.