20.12.2013

Perinteinen graavilohi

Graavilohi kuuluu myös joulupöytään ja huomasin, että multahan puuttuu täältä blogista kokonaan myös graavilohen resepti. Valmistaminenhan on yksinkertaista ja tässä resepti, jos et tiedä miten sitä tehdään. Kaupasta ostettuna se on mielestäni aivan törkyhintaista - etenkin kun vertaa siihen, kuinka helppoa sen tekeminen on.
Meillä tehdään graavilohta aina silloin tällöin ja yleensä me syömme sitä vain paahdetun ruisleivän kanssa.
Hyvin paahdettu ruisleipä, ripaus voita tai oivariinia, viipale graavilohta ja hieman valkosipulipippuriseosta päälle. Avot - taivaallista :)!
www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
lohta (valitse itsellesi sopivan kokoinen pala, mieluiten fileen keskeltä tai paksummasta päästä)
merisuolaa
ripaus ruokosokeria
kuivattua tilliä
1. Pyyhi filee siistiksi talouspaperilla ja leikkaa mahd. rasvaevä pois, jotta saat siistin palasen. Nypi ruodot ruotopihdeillä - esim. Fiskarsin pihdit ovat aivan loistavat! (pinsetitkin muuten käy)
2. Aseta filee sopivaan kannelliseen rasiaan. Ripottele koko fileelle merisuolaa kevyen tasaisesti - älä kuitenkaan laita liian paksua kerrosta ettei tule tönkkösuolattua lohta. Eli sellainen kevyt ripottelu niin, että kalaa kuitenkin näkyy suolan alta.

www.pullantuoksuinenkoti.com

3. Lisää ripsaus sokeria (ei välttämätöntä) ja hieman tilliä. (Nämä mausteet ovat siis ihan valinnaisia, välillä itsekin laitan vain ja ainoastaan suolaa. Myös joskus Rosépippuri antaa mukavan säväyksen ja joskus voi myös maustaa esim. sinapilla.) 
4. Laita rasian kansi kiinni ja siirrä lohi jääkaappiin maustumaan n. 1 vrk.
5. Ota filee rasiasta ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa terävällä veitsellä viistosti, fileen kapeammasta päästä alkaen, ohuita viipaleita puhtaaseen rasiaan tai tarjoilulautaselle.
www.pullantuoksuinenkoti.com
www.pullantuoksuinenkoti.com
Herkuttele esim. hyvin paahdetun ruisleivän kera!
Tässä vielä kuva mainostamistani loistavista Fiskarin ruotopihdeistä:
www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.