29.12.2013

Älyhyvät Lakutoffeet

Pakko myöntää - olen ihan hurmaantunut tähän lakritsijauheeseen. Eilen tein lakutoffeita kylään viemisiksi, ja kun kaikki eivät mahtuneet purkkiin, tuli niitä ylimääräisiä sitten itsekin popsittua. Loput oli kyllä pakko viedä isälleni, sillä muuten olisin varmaan syönyt kaikki ;).

Tuo lakritsin maku on jotenkin niin huumaava - ja näiden toffeiden kovempi koostumus - tietynlainen pureskeltavuus oli koukuttavaa. Ja mikä on myös ihanaa: kun näitä tekee, koko asunnon valtaa aivan ihana lakritsin tuoksu..

Resepti on aikalailla samankaltainen kuin Lakritsi-kermatoffeissa, mutta näissä on glukoosisiirappia vähemmän ja vaaleaa siirappia enemmän. Myös tomusokeria lisäsin reilummin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
50 g glukoosisiirappia
100 g vaaleaa siirappia
200 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm ruususuolaa
1 mm jauhettua anista
1 dl tomusokeria

1. Valitset paksupohjainen teräskattila, jossa toffee mahtuu kuohumaan hyvin. 1,5 litran kasari riitti ainakin minulle.

2. Mittaa kaikki ainekset paitsi tomusokeri kattilaan. Sekoita.

3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 17 min. Seoksen pitää kuohua aika lailla, jotta siitä tulee toffeeta.4. Keittämisen aikana valmistele vuoka mihin laitat massan. Itse käytin suorakaiteenmuotoista keraamista vuokaa (n. 20x16), minkä kastelin ja leikkasin siihen reunoille nousevasti palan leivinpaperia.

5. Kun seos on kiehunut hiljalleen n. 17 minuuttia (muuttunut paksummaksi) ota se pois liedeltä. Mikäli epäilet onko seos valmista voit ottaa sitä lusikallisen ja kastaa sen kylmään veteen. Mikäli toffee jähmettyy lusikkaan kiinni ja on muotoiltavissa on seos valmista.

6. Anna seoksen levähtää hetki ja sekoita toffeen joukkoon tomusokeri ja vatkaa kunnolla kunnes tomusokeri on liuennut seokseen.

7. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Viileä nopeuttaa toffeen jähmettymistä.

8. Kun toffee on kunnolla kovettunut hakkaa se esim. lihanuijan tylpällä päällä palaksiksi. Itse laitoin levyn vahvaan pakastepussiin (Pirkka) ja leivinliinan sisään ja nuijin siitä päältä pikku hiljaa toffeen pienemmiksi paloiksi.

(Toisella kerralla kun tein näitä, toffee jäi murenevaisemmaksi, eli nuijimista ei tarvinnut. Leikkasin toffeen tangoiksi, käärin voipaperiin ja folioon ja annoin lahjaksi.

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.