8.12.2013

Hyvän omatunnon Kookospallerot crossbaking -tyyliin ja Haaste

Fudgeilun jatkoksi innostuin kokeilemaan tehdä kyseisiä herkkuja hieman terveellisemmin. Kokeilin korvata kerman kookosmaidolla ja sokerit terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Fudgeja tällä tavalla ei tullut, mutta toffeen kaltaisia makeisia kylläkin.

Kookossokerin maltainen maku on ehkä hivenen liian voimakas, kun mittasuhteen sokerin puolesta ovat niin voimakkaat. Muscovadolla voisi esim. tulla parempaa tai kenties intiaanisokerilla.

Haastankin nyt kaikki kokeilemaan näiden makeisten tekoa reseptiä tuunaamalla, mutta niin, että säilytetään crossbaking -teema :)! Näihin voisi myös lisätä taateleita makeutta antamaan ja täyteaineita voisi olla enemmän, esim. näissä voisi käyttää ihan roisilla kädellä pähkinöitä ja kuivattuja marjoja.

Kerrothan minulle, jos olet tehnyt oman versiosi reseptistä, niin käyn kurkkaamassa blogissasi (jos sinulla sellainen on).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Tarvitset:
2 dl kookosmaitoa/kookoskermaa
100g vaaleaa kookossiirappia
200g kookossokeria
1,25 dl kookoshiutaleita
1 mm ruususuolaa
1 mm vaniljaa
1 tl acai-marjajauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookosjauhoa
4 rkl kookosmaitoa/vettä
leivinpapaperin voiteluun: kookosöljyä ja pohjalle 0,25 dl kookoshiutaleita
päälle: mantelirouhetta ja kookoshiutaleita
muotoiluun: kookoshiutaleita ja kylmää vettä

1. Valitse kookosmaidosta kaikkein 'kermaisimmat' palat. Voit myös käyttää kookoskermaa.

2. Mittaa kookosmaito, siirappi, sokeri, 1,25 dl kookoshiutaleita, suola ja vanilja kattilaa. Keitä keskilämmöllä n. 15 minuuttia.

3. Valmistele vuoka. Kostuta vuoka vedellä ja laita vuoan pohjalle reunojen yli ylettyvä leivinpaperi. Voitele kookosöljyllä. Ripottele pohjalle n. 0,25 dl kookoshiutaleita.

4. 15 minuutin kohdalla ota seosta muutama ruokalusikallinen lasiin ja sekoita siihen kaakaojauhe ja acai. Kaada seos kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.

5. Ota kattila liedeltä. Sekoita kookosjauho ja 4 rkl kookosmaitoa tai vettä sekaisin ja lisää kattilaan. Sekoita hyvin.

6. Kaada seos vuokaan ja koristele pinta kookoshiutaleilla ja mantelirouheella.

7. Anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.

8. Ennen muotoilua laita massa n. puoleksi tunniksi pakkaseen (helpottaa käsittelyä).

10. Muotoile massasta palloja kylmää vettä apuna käyttäen ja pyörittele kookoshiutaleissa. Voit käyttää myös mantelirouhetta kuorrutukseen. Voit myös laittaa jonkin täytteen pallon sisälle jos haluat. Asettele pallot pieniin foliovuokiin tai suoraan tarjoilulautaselle. Pallot levähtävät nopeasti, joten laita kylmään vaikka osissa, jos et käytä vuokia. Säilytä jääkaapissa tai pakasta.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.