7.12.2013

Juotava Aloe Vera testissä - vastustuskykyä ja puhtia aineenvaihduntaan

Sain Ruohonjuurelta testattavaksi pullollisen juotavaa Aloe Veraa. Hauska yllätys, sillä olen kyllä näitä juotavia aloevera -tuotteita nähnyt kauppojen hyllyillä ja pyöritellyt jopa käsissäni, mutta itse en sellaista ollut vielä ostanutkaan. 

Tämä pullo näytti tutulta ja tosiaan mietitty heti, että mihin tarkoitukseen tämä ylipäänsä oikeastaan on. Pullosta ei löydy mitään vihiä siitä, miksi sitä kannattaa juoda - etenkin, kun en oikein taida ranskaa. Taitaa tämä olla juuri se syy, kun tietämätön olen ollut, että tuo pullo on aiemminkin hyllyyn jäänyt. Jouduin tosissaan googlettamaan tätä, jotta tiesin ylipäätään mihin sen pitäisi vaikuttaa. Suomenkieliseen sepostukseen pullonkyljessä ehkä kannattaisi lisätä myös vähän tietoa terveyshyödyistä..

Pur Aloé Aloe Vera -juomasta sanota Ruohonjuuren sivuilla näin:

Vastustuskykyä lisäävä, virkistävä ja puhdistava Aloe Vera -juoma vaalii vatsaasi ja kroppasi vastustuskykyä. Lisäksi se on hyväksi iholle ravitsevien ja elvyttävien vaikutuksiensa ansioista. Kulaus Aloe Veraa on terveellinen tapa aloittaa aamu! Luomulaatua, luonnollisesti.

Nämä terveyshyödyt, mitä tässä sanotaan, on luonnollisesti aika vaikea todeta todeksi. Lisäksi olen käyttänyt tuotetta vasta noin parin viikon ajan (suosittelevat 3-6 viikon kuuria) ja välillä oli myös useamman päivän tauko matkasta johtuen. Jo muutaman päivän käytön jälkeen kyllä sai todeta, että aloeveralla on ainakin aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus. Eli jos kärsit hitaasta aineenvaihdunnasta kannattaa kokeilla tätä. Päihittää activiat yms. mennen tullen :).

Purkin kyljessä suositellaan, että juomaa otettaisiin 30-50 ml päivässä, mieluiten aamuisin. Olen ottanut sitä heti aamulla kylmään veteen sekoitettuna tuon n. 30-40 ml. Raakana on mielestäni liian tujua. Veden kanssa putoaa ihan mukavasti. Maku on erikoinen, mutta siihen tottuu :). Otin alkuun tuon 50 ml per päivä, mutta mielestäni se annostus oli liikaa vatsalleni.

Parin viikon käyttökokemuksen perusteella en ottaisi tätä joka päivä useamman viikon ajan putkeen vaan lyhyempinä kuureina. Ehkä jokin 5 päivää putkeen, sitten pari päivää taukoa ja sitten taas 5 päivää. Sen verran tehokas vaikutus tällä tosiaan tuntuu olevan aineenvaihduntaan, joten on hyvä "rauhoittaa" vatsaa ja suolistoa pari päivää :). Toisaalta, voisin myös kokeilla vähentää tuota vuorokausiannosta esim. 25 milliin, niin silloin vatsa ei reagoisi niin voimakkaasti. Tuolla annostuksella litran pullo riittäisi hyvin kuuden viikon kuuriksi ja tulisi käytettyä säilymisajan sisällä. Ja jos tuntuu edelleen olevan 'liian tehokasta' voisi sitä juoda vaikka vasta aamupalan jälkeen eikä suoraan tyhjään vatsaan. Silloin reagointi ei varmasti myöskään olisi niin voimakasta.

Monella sivulla puhutaan Aloe Vera -geelin puolesta. Tuntuu olevan kehutumpaa kuin tämä. Samalta valmistajalta löytyy myös sellaista. Sitä otetaan mieluiten useammin ja pienempinä annoksina. 

"Juotava aloe vera -geeli eroaa aloe vera -juomasta siten, että aloe vera -geeli kulkeutuu juomaa hitaammin suoliston läpi, jolloin elimistö ehtii hyödyntämään ravintoaineet vieläkin optimaalisemmin kuin juomaa kulauteltaessa."

Tämä purkki on juotava tyhjäksi kuudessa viikossa avaamisesta, joten juomista on jatkettava, jotta ei ehdi pilaantumaan :). Nähtäväksi jää miltä olo tuntuu pidemmän käyttöjakson jälkeen. Mikäli ihmeitä tapahtuu, tulee uusia kokemuksia tai mieli muuttuu tämän tuotteen osalta, laitan kommenttia jutun perään myöhemmin. Nyt olen ainakin hyvin positiivisin fiiliksin tämän tuotteen suhteen :).

Faktat:
Aloe-pitoisuus on 99,79%
Sis. lisäksi vain eteeristä appelsiiniöljyä ja C-vitamiinia. 
Ei kuumennettu, jäädytetty tai säteilytetty. Pastöroimaton.
Sertifioitu luomutuote.
Avaamisen jälkeen säilytettävä jääkaapissa.
Pur Aloe -juoma sisältää EU:n vaatimusten mukaisesti alle 0,1% aloiinia.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.