2.9.2013

Täyteläinen hamppu-mustikkapirtelö

Olen kokeillut nyt pari kertaa hamppuproteiinijauhetta terveyspirtelöissä ja olen ihan myyty.
Hamppuproteiinijauhe antaa terveyspirtelölle ihan uudenlaisen maun ja koostumuksen. Jauheen maku on jännästi pähkinäinen. Vielä kun laittaa psylliumia joukkoon pirtelöstä tulee jotenkin kermaisempaa ja täyteläisempää.

Tästä tuli ihan mun suosikki ja himoitsen jo nyt seuraavaa lasillista :)

Ihana, pehmeän täyteläinen tapa aloittaa aamu =)

Aamiaispirtelö

1 iso annos:
2 dl kauramaitoa/mantelimaitoa/kookosmaitoa
 1 dl vettä
1 dl jäisiä kotimaisia mustikoita
1/2 banaani
1/2 päärynä
1-2 rkl hamppuproteiinijauhetta
2 tl Chia-siemeniä
2 tl psylliumia
1 tl ohran/vehnänorasjauhetta/spirulinaa tmv.
1 tl macaa

Kaikki vaan blenderissä sekaisin ja 
nauti rauhallisin ottein esim. aamupalaksi.Tiesitkö hampusta tämän?

Cocovin sivuilla Hamppuproteiinijauheesta sanotaan näin:

"CocoVi hamppuproteiinijauhe on korkealaatuisista hampunsiemenistä luonnonmukaisesti tuotettu jauhe. Hamppuproteiini sisältää noin 50% proteiinia, 21% kuituja sekä runsaasti elimistölle tärkeitä rasvahappoja. 

Hampunsiemenissä on kaikkein kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini koko kasvikunnassa. 

Proteiineja pidetään täysiarvoisina, kun ne sisältävät kaikkia aminohappoja siinä määrin, että ne vastaavat ihmiskehon tarpeita. Hamppuproteiini sisältää kaikkia 21:tä tunnettua aminohappoa, mukaan lukien 8 välttämätöntä aminohappoa, joita aikuisen ihmisen keho ei pysty tuottamaan itse. 65 % hampunsiemenien kokonaisproteiinisisällöstä on globulaarista proteiinia ns. edestiinia, joka on hyvin samantapaista kuin ihmisen verinesteen sisältämä globuliini. Edestiini on helposti sulavaa ja imeytyvää. 

Muihin proteiinijauheisiin verrattuna hamppuproteiinijauheessa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3) ihmiskehon kannalta ihanteellisessa suhteessa 3:1."

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hei Amie,

   tässä on kattava kuvaus macasta Ruohonjuuren sivulta:

   "Maca on todellinen Superfood sanan jokaisessa merkityksessä. Maca on juurikasvi joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Se on ollut iän kaiken vakiotavaraa perulaisessa ruokavaliossa. Sillä on hieman mallasmainen maku, joka sekoittuu hyvin useimpien makujen kanssa - etenkin kaakaon kanssa! Jos macan maku ei Sinua miellytä, nauti sitä yhdessä kinuskinmakuisen lucuman kanssa - lucuma nimittäin peittää alleen macan maun lähes kokonaan.

   Viiliin, puuroon, smoothien tai jogurttiin ripoteltava maca on täyttä ravintoa. Se sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja. Vitalisoiva voimajauhe estää lempeä lerpahtamasta ja saa lakanat liehumaan! Kehon energiatasoa kohottava maca lisää myös elimistön kykyä taistella haastavissa olosuhteissa. Vahvistavan vaikutuksensa ansiosta maca-jauhe on erityisen suosittua kuntoilijoiden ja urheilijoiden keskuudessa."

   Poista
 2. Tätä kokeilenkin mahdollisimman pian! Hamppu on minulle tuttu rouheen muodossa ja kiinnostaa kovasti tätä pirtelö tuon proteiinipitoisuudenkin vuoksi.

  VastaaPoista

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.