4.9.2013

Hedelmäinen ja mansikkainen tattarituorepuuro

Miten olisi hedelmäinen ja marjaisa tuorepuuro huomiseksi aamuksi?

Tattarisuurimo -pakkauksessa oli ihanan kuuloinen tuorepuuroresepti ja jo jonkin aikaa olin suunnitellut sen testaamista. Vähän tuunasin reseptiä sen mukaan mitä kaapista löytyi ja aivan ihanaahan siitä tuli. Ehkä hivenen makeaa omaan makuuni, mutta toisaalta - makeus tulee siis vain hedelmistä ja sitä myötä riippuu niiden sokeripitoisuudesta. Välillä banaani ei ole niin makeaa taikka mansikatkaan. Mutta - tästä voi siis vääntää mitä vaan ja ihan oman maun mukaan.

Tuorepuuroja ei meillä ole kauheesti syöty - ne ovat menneet ehkä enemmänkin juuri pirtelön muodossa. Nyt tosiaan ajattelin katsoa miten uppoaa tällainen koostumus.
Ja - tulos oli - ei niin hyvin kuin lasin kautta :). Poikamme ei halunnut syödä puuroa - tytöt söivät, mutta totesivat, että joisivat sen mielummin ;). Noh, sama se. Tarjotaan ensi kerralla lasista :)

Aloita siis puuron valmistelu mieluiten jo illalla, niin aamulla se valmistuu käden käänteessä.

Pullantuoksuinen koti

n. 3 annosta

Tarvitset:
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
1 rkl Chia-siemeniä
5 cashew-pähkinää
5 mantelia
4 kuivattua taatelia
2 dl vettä

Huuhtele tattari hyvin ja
laita kaikki ainekset likoamaan blenderiin yöksi. 

Lisää aamulla joukkoon:
1 banaani paloiteltuna
1,5 dl - 2 dl pakastettuja suomalaisia mansikoita
1 mandariini tai appelsiini kuorittuna
(0,5 dl vettä - tai enemmän jos haluat pirtelöä)

Sekoita blenderissä riittävän pitkään,
jotta saat samettista ja kuohkeaa puuroa.Tiesitkö tämän tattarista?

"Tattari on täydellinen proteiinin lähde, se sisältää kaikki tarvittavat aminohapot."

Kunto Plus -sivuilta löytyi alla oleva tietopaketti:

TATTARI TALTUTTAA KOLESTEROLIN

Tattari voi jopa puolittaa kolesterolin imeytymisen elimistöön.
Ilmiön todenneilla yhdysvaltalaistutkijoilla on myös selitys valmiina: Kolesteroli imeytyy suolistoon, mutta tattari sisältää tiettyä proteiinia, joka estää sen imeytymistä suolistossa. Tattarin proteiini voi vähentää kolesterolin imeytymistä jopa 47 prosentilla. Korkeat kolesteroliarvot altistavat tunnetusti sydän- ja verisuonitaudeille.
Lähde: Journal of Agriculture and Food Chemistry

Terveellinen kasvi
Tattari on yksivuotinen kasvi, jonka kirkkaanpunaisiin kukkiin kasvaa tummanruskeita, kolmikulmaisia siemeniä. Tattarinsiemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Helposti sulava tattari on gluteenitonta ja sopii siksi myös keliaakikoille.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.