15.10.2014

Taivaallinen Kylmäsavulohipasta - tuorepastoilla parempaa

Mmmm.. siis tästä tuli niin hyvää. Tuli hyvää vaikka laitoin kastikkeeseen 7%:sta ruokakermaa. Kuohukermalla voisi elämys olla sanoinkuvaamaton, mutta kaloreita säästelläkseni valitsin tällä kertaa kevyemmän vaihtoehdon ;). Savulohen maku on niin täyteläinen, että kastike ei oikeastaan paljon muuta kaipaakkaan. Ja spelttituorepasta sopii tämän kaveriksi todella hyvin ja on myös valkoista pastaa terveellisempi vaihtoehto.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Sain ystäväni kautta lajitelman Vaelsan tuorepastoja maisteltavaksi ja tosiaan tämä spelttituorepasta yllätti minut täysin. Olin alkuun skeptinen, mutta ihan turhaan. Pasta on todella hyvää! Valkoiseen pastaan sitä on ehkä vaikea verrata mutta, jos normi tummaan pastaan verrataan niin tämä on mielestäni parempaa. 

Nämä ovat siis tuorepastoja isolla T:llä ja sen tietää siitä, että niiden säilytysaika on lyhyt (max. 10 päivää). Pastat ovat Ravintola Vaelsan italialaisten kokkien käsintekemiä tuoreista raaka-aineista eikä laadusta ole näin ollen tingitty - ja sen maistaa. Pastat valmistetaan perinteisillä italialaisilla resepteillä Helsingissä eikä niissä ole käytetty säilöntäaineita. 

Pastoja on tällä hetkellä saatavilla ainakin Stockmannin Herkussa, Anton&Antonilla ja muutamissa K-ruokakaupoissa pääkaupunkiseudulla.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Maistelimme spelttipastan lisäksi myös durumvehnästä tehtyä tuorepastaa sekä tuorenuudeleita ja hyvää oli. Noodeleiden koostumus oli jotenkin spagettimaisempi tavallisempaan nauhapastaan verrattuna. Itse jopa tykkäsin noodeleista enemmän. (yllä ja alla kuvassa durum tuorepasta)

Ainoa miinus mitä näille tuotteille annan on se, että ravintosisältöluettelo puuttuu. En löytänyt sitä edes heidän nettisivuiltaan. Tämä ei ehkä ole kaikille olennaista, mutta itselleni on, sillä kalorien laskenta kuuluu päiväohjelmaan tällä hetkellä ;).

Mutta summa summarum: jos kokkaisin aina vain yhdelle tai kahdelle, en muuta pastaa enää söisikään :) - mutta näin viisihenkiselle perheelle tuorepastan jatkuva käyttö tulisi turhan kalliiksi. Nämä sopivat meidän perheessä satunnaisiin herkutteluhetkiin, luksukseksi arjen keskelle.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Vaelsan pastojen mukana tuli myös heidän pieni reseptivihkonen, mistä tämänkin pastan kastikkeen sovelsin. Alkuperäisen reseptin mukaan valmistettu kastike kaipasi mielestäni vielä jotain, joten lisäsin siihen vähän tuoretomaattia.

Kylmäsavulohikastike tuorepastalle

5 annosta

5 dl kermaa
250-300 g kylmäsavulohta
2 rkl tomaattipyrettä
1 tomaatti
rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä

500-600 g Vaelsa Spelttituorepastaa tmv.
vettä + suolaa

1. Kuumenna kerma pannulla ja lisää siihen ohuiksi paloiksi pilkottu lohi (jätä muutama viipale koristeeksi). Kuumenna vielä hetki.

2. Lisää tomaattipyre kastikkeeseen ja sekoittele joukkoon.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan.

4. Lisää lohikastikkeeseen kuutioitu tomaatti ja rouhi joukkoon vielä mustapippuria.

5. Sekoita valutettu pasta ja kastike keskenään ja koristele lohipaloin, tillillä sekä rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti :).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.