11.10.2014

Kuitupitoinen Aamusmoothie ja dieettijuttua

Dieettini jatkuu edelleen ja siksi näitä kaloripitoisia postauksiakin tulee ;). En ole vielä kertonutkaan tarkemmin tästä projektista, joten tässä hieman taustatietoa :) ennen kuin mennään itse smoothieen.

Noin pari viikkoa sitten kuulin radiosta Kiloklubin -mainoksen ja kävin tutustumassa sivustoon netissä. Sivusto vaikutti tosi hyvältä ja toimivalta konseptilta ja jokin vain naksahti päässäni niin, että päätös tuli tehtyä. Nyt lähtee nää ärsyttävät turvotuskilot!

Olen varmaan jo muutaman vuoden ajan tuskaillut parin liikakilon kanssa. Niiden kilojen kanssa, mitkä ahdistavat aamulla, kun pitää pukea päälle ja saa huomata, että vaatteet hieman kiristää eikä voi vapaasti pukeutua niin kuin haluaa. Itselleni ihanteellinen olotila on sellainen, että pukeutuminen on miellyttävää ja että vaikka yhden herkuttelupäivän jälkeen kroppa kestää vielä sen kevyen turvotuksen ja vaatteet mahtuu mukavasti päälle. Pitää siis olla pelivaraa. Kovin monesta kilosta ei oma hyvä oloni ole kiinni, mutta siltikään itsekuria ei ole riittänyt, että olisin niistä päässyt eroon.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Kiloklubi.fi vaikutti kunnolliselta ja sopivalta vaihtoehdolta. Mikään pikalaihdutuskuuriväline se ei ole vaan kannustaa enemminkin siihen, että hitaasti hyvä tulee. Siten voi varmistua siitä, että dieetti ei ole mitään itsensähuijaamista ja että ne kilot mitkä putoavat ovat todellakin sitä itseään eikä vain nestettä. 

Sivusto ohjaa myös kivasti tekemään oikeita valintoja, jotta koko päivän ravintosisältö kuituineen, rasvoineen ja proteiineineen olisi suositusten mukainen. Näin voi hyvin optimoida loppupäivän syömisiään, jotta 'ruokaympyrän' saisi täydelliseksi ja pallot vihreiksi :). Harrastettu liikunta huomioidaan myös laskennassa, mikä on tosi kiva!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Olen aina vastustanut ja inhonnutkin kalorien laskemista mutta jotenkin se tuntui nyt ainoalta oikealta vaihtoehdolta, kun millään muulla tavalla en tulokseen ole päässyt. Se sopii myös pääkopalle sillä sitä on koko ajan tietoinen faktoista eikä ala kuvittelemaan asioita päässään toisin. Kalorilaskenta sallii myös silloin tällöin herkuttelun kaatamatta venettä. Kokonaisuus pysyy hyvin hanskassa ja tietoisuus siitä, että oikeasti on noudattanut dieettiä kunnolla ts. ei ole ylittänyt kalorirajoja auttaa jaksamaan, vaikka paino ei heti putoakkaan.

Omalta osaltani paino on pudonnut 10 päivässä 1,5 kiloa ja olen iloinen tästä tuloksesta, sillä se jo tuntuu olotilassa. Vielä en ole maalissa mutta tietoisuus siitä, että nuo rasvat ovat oikeasti 'gone' ilahduttaa mieltä suuresti ja tsemppaa eteenpäin. Olen tunnollisesti kirjannut ohjelmaa kaikki syömiseni, ja vahvasti uskon, että itseään huijaamalla tässä ei onnistu. On todellakin sitouduttava ja tuotava kaikki esille mustaa valkoisella, jotta tuloksiin pääsee. Kirjaamatta jättäminen johtaa varmasti tuhon tielle ja sille tielle en ole halunnut lähteä. Minulla on päämäärä ja se on oma onnellisuus ja hyvä olo, joten miksi en tekisi töitä sen eteen :).

Tällä ravitsella smoothiella saat aloitettua päivän energisesti ja ravitsevasti. Kuituja tässä juomassa on peräti 12 g ja vaikka mitä muuta hyvää pilvin pimein ;). Energiaa annoksessa on n. 160 kcal, mistä 58% tulee hiilareista, 31% hyvälaatuisesta rasvasta ja 11% proteiineista. Tämän tiedon saantiin on käytetty Kiloklubi.fi -laskuria ja resepti löytyy myös palvelusta samalla nimellä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:

1,5 dl mantelijuomaa (Alpro, makeuttamaton)
1 dl kylmää vettä
1 rkl chiasiemeniä
70 g kotimaisia mustaherukoita (pakaste)
30 g kotimaisia metsämustikoita (pakaste)
50 g kypsä banaani
20 g tuoretta pinaattia
1 rkl vehnäleseitä

1. Liota chiasiemeniä mantelijuomassa jääkaapissa yön yli.

2. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä kirjoitus! Itse kans taistelen muutaman ylimääräisen kilon kanssa. Varmasti ne saisi nopeastikin pois, mutta haluan tehdä sen niin, että tiputan ne lopullisesti, en mitään jojokiloja. Muut ihmiset ihmettelee että mistä ihmeestä sinäkin tiputat. Mutta jos itsellä ei ole hyvä olla näiden muutaman kilon kanssa, niin sillon on tehtävä jotain. Itse kuitenkin tässä omassa kropassa pitäisi elää. Tsemppiä sulle!!! Mielenkiinnolla jään seurailemaan mitä tapahtuu ja kiitos näistä ihanista välipala/aamupala resepteistä, menevät varmasti tässä tilanteessa itselläkin kokeiluun!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentistasi! Ihan samaa saan minäkin kuulla, että mistä sinä nyt laihdutat jne. Mutta jokainen tuntee kroppansa niin kuin tuntee.

    Tämä on ollut tosiaan hyvä kokemus. Nyt kaksi viikkoa takana ja senttejä on lähtenyt - kiloja ei niinkään. Yksi syy on se, että heti ekana päivänä en käynyt vaa'assa, että en tiedä todellista lähtöpainoa ja toinen se, että mikä on se todellinen paino? Paino vaihtelee päivittäin ja siihen vaikuttaa niin moni seikka. Nyt oli viime punnituksen jälkeen tullut taas 300 g lisää mutta senttejä lähtenyt. Eli tosiaan, olen varmaan huijannut itseäni aiemmin ja käynyt vaa'assa aina silloin kun on ollut kevyt olo ja saanut näin ollen vähän liian hyvät lukemat. Mutta tässä lajissa sitkeys palkitaan ja sen palkinnon olen tällä kertaa päättänyt pokata! Kiitos tsempeistä :)!

    VastaaPoista

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.