9.10.2014

Superkevyt ja Herkullinen Kaali-jauhelihakeitto

Keräkaalit ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saa vaikka mitä ihania herkkuja aikaiseksi - vieläpä tosi edullisesti. Koska itse olen ns. dieetillä tein tällä kertaa superkevyttä kaalikeittoa. Tätä voi siis todellakin syödä hyvällä omalla tunnolla vatsan pullolleen eikä maustakaan tarvitse tinkiä. Kerrassaan herkullista :P.

Keiton energiapitoisuus riippuu paljon siitä, kuinka rasvaista jauhelihaa käyttää. Jauhelihaa voi keventää aika paljon itsekin, eli paista ilman rasvaa ja paistamisen lopuksi valutat rasvan pannulta pois. Tämän jälkeen jauheliha kannattaa kaataa talouspaperin päälle valumaan ja taputella vielä pinnaltakin talouspaperilla. On aika häkellyttävää kuinka paljon rasvaa irtoaa vielä tässäkin vaiheessa!

Laskennallisesti, vähärasvaisella naudanjauhelihalla koko kattilallinen keittoa sisältää n. 400 kaloria ja painaa 1500 g. Eli siitä voi joko tehdä 3 kpl 500 gramman annoksia, mitkä ovat ihan valtavia ainakin omaan masuuni ;). Itse jaoin keiton neljään osaan jolloin annoskooksi tuli 380g ja kaloreita siihen n. 100.


www.pullantuoksuinenkoti.com


Superkevyt ja Herkullinen Kaali-jauhelihakeitto

500 g keräkaalia
1,5 litraa vettä
150 g paistettua ja valutettua (rasvat pois) naudanjauhelihaa
1 Fond Du Chef Beef kuutio
1 rkl Soijakastiketta
valkopippuria
mustapippuria
oreganoa
loraus steviaa

1. Silppua keräkaali ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää fond -kuutio. Laita kiehumaan miedolle lämmölle kannen alle.

2. Paista ja valuta jauheliha (ohje ylhäällä) ja lisää keittoon.

3. Mausta keitto ripauksella valkopippuria ja mustapippuria. Lorauta joukkoon vielä soijaa ja steviaa hiukkasen makeutta antamaan.

4. Anna keiton muhia rauhassa kannen alla. Mitä pidempään muhii sen parempaa tulee.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.