30.10.2014

Punainen kasvis-kvinoakeitto - kevyttä ja aivan ihanaa

Tämä keitto sai alkunsa ihan perinteisestä kaalikeittoajatuksesta mutta 'jalostuikin' keittämisen aikana ihan uudenlaiseksi :). Keitosta tuli aivan ihanaa ja täyttävää. Kuvan väriä en saanut millään oikeaksi, mutta todellisuudessa keitto on pinkimpää :).

Keitän yleensä kvinoaa kerralla enemmän, sillä sitä silloin on tosi kätevä käyttää jääkaapista milloin mihinkin. Lisäsin siis sitä tähän keittoonkin ravintoarvoja nostamaan ja tuomaan tekstuuria. Keiton koostumuksesta tuli tosi kiva kvinoalisän vuoksi, joten suosittelen kokeilemaan.

Keitto on myös todella kevyttä. Yhdessä 400 gramman annoksessa on n. 150 kcal. Se kestää vielä hyvin päälle laitettavan raejuustonokareen. Itse käytin tuohon täyteläistä ja 4,5% rasvaa sisältävää Cottage Cheeseä 20 g (n. 20 kcal). Keitto löytyy samalla nimellä myös Kiloklubi -sivustolta.


Punainen kasvis-kvinoakeitto
2 annosta

200 g valkokaalia
60 g porkkanaa (kuorittu)
50 g punajuurta (kuorittu)
6 dl vettä
1 valkosipulin kynsi
1 lihaliemi Fond du chef -kuutio (tai kasvis)
120 g valmiiksi keitettyä kvinoaa (n. 40 g raakaa)
50 g maustamatonta tuorejuustoa (5% rasvaa)
tuoretta basilikaa
pinnalle raejuustoa
wasabi&sesame -mausteseosta
(cyannepippuria tai chilijauhetta)

1. Paloittele vihannekset ja keitä niitä kattilassa vedessä kunnes ovat kypsiä. Lisää lihaliemikuutio keittämisen aikana. Soseuta sauvasekoittimella.

2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja muutama tuore basilikan lehti. Soseuta kevyesti. Lisää halutessasi jotain tulista maustetta. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa ja kuumenna kevyesti jos kvinoa on kylmää.

3. Tarjoa raejuuston, mausteseoksen ja tuoreen basilikan kanssa. 
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.