4.10.2014

Perinteiset Korvapuustit Sydämelliseen Nyhtöpuustityyliin

Voiko olla parempaa syytä leipoa korvapuusteja kuin Valtakunnallinen Korvapuustipäivä.

Tällä kertaa tein korvapuusteja hieman eri tapaan kuin yleensä. Tai itse prosessi etenee lähes loppuun asti perinteisesti, mutta sitten asettelu ja tarjollelaitto poikkeaa totutusta :).

Olin ajatellut tehdä nyhtöpullia vuoassa, mutta tämä päivä mielestäni kuitenkin vaati tuon perinteisen korvapuustin :), joten nimesin nämä sitten sydämellisiksi nyhtöpuusteiksi. Pullat pysyvät mehevämpinä, kun ovat rinnakkain - kylki kylkeä vasten. Ja näistä tuli tosiaan 'oih' niin hyviä :P. 

Nesteenä korvapuustitaikinaan kuulemma suositellaan vettä. Itse olen aina leiponut omani maitoon. Tällä kertaa laitoin maidon sijasta makeuttamatonta mantelijuomaa. Tuorehiiva on myös kuulemma parasta, mutta itse aina unohdan ostaa sitä, joten kuivahiivalla mentiin :). 

www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com

Taikina:
2,5 dl mantelijuomaa/maitoa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 muna
1 pussi kuivahiivaa
n. 500 g / 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita

Täytteeseen:
n. 50 g voita
n. 1 dl sokeria
kanelia

Pinnalle:
1 kananmuna
raesokeria

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi.

2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna.

3. Lisää osa jauhoista ja pussi kuivahiivaa jauhojen päälle. Vatkaa kunnolla.

4. Leikkaa huoneenlämpöinen voi kuutioiksi ja vatkaa taikinaan. 

5. Jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen, jotta niitä ei tule liikaa. Taikina saa jäädä mielellään löysähköksi kuin liian kovaksi ja kuivaksi. Paras on sopivan pehmeä. Alustamisen aikana voi sitten vielä lisätä jauhoja, jos taikina on vähän liian löysää.

6. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla (esim. mikrossa tai uunissa) n. 40 minuuttia.

7. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se ohuehkoksi levyksi (n. 60x45).


8. Voitele pinta pehmeällä voilla. Ripottele päälle kanelia ja reilusti sokeria. 

9. Kääri pitkoksi pidemmältä sivulta alkaen, takaa eteenpäin. Leikkaa pitkosta 'kolmioita'.


10. Asettele korvapuustit leivinpaperin päälle pellille sydämen muotoon. Riko kananmunan rakenne veitsellä ja voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Jos sinulta jää ylimääräisiä pullia (minulla jäi yksi), niin voit paistaa ne sivussa, irrallaan kranssista.11. Paista 200 asteessa keskitasolla kunnes pullat ovat ruskistuneet. Käännä peltiä välillä, jos uuni paistaa epätasaisesti. Älä paista liikaa, jotta pullista ei tule kuivia vaan meheviä.

12. Ota pullat uunista ja vedä ne leivinpaperin kanssa pois pelliltä. Vedä leivinpaperi tarjoilulautaselle ja rullaa leivinpaperi pois pullien alta varovasti.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.