24.10.2014

Pehmeä ja maukas Tonnikalakastike pastalle ja viinivinkki

Tänään sävelsin iltaruoaksi tonnikalakastiketta pastan kera. Kastikkeesta tuli tosi hyvää ja lapsetkin tykkäsivät. Perjantai-illan kunniaksi pastan kanssa maistui ihanalta tämä kevyt Lindeman'sin Early Harvest punaviini *. 

www.pullantuoksuinenkoti.com





4-6 annosta

1,5 rkl oliiviöljyä
n. 70 g punasipulia
n. 40 g porkkanaa
n. 30 g selleriä
n. 30 g punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 prk (500g) Pikka tomaattimurska Luomua
0,5 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl sokeria
1 kalaliemikuutio
ripaus kuivattua timjamia
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa

n. 100 g sulatejuustoa (esim. Viola)
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
n. 2 prk/n. 400 g vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa vedessä 
tuoretta basilikaa
ripaus cyannepippuria
tummia, kivettömiä oliiveja

Pastaa oman valinnan mukaan.

1. Hienonna punasipuli, porkkana ja selleri ihan hienoksi. Itse käytin monitoimikonetta, jotta sain vihanneksista tosi pieniä. Pilko paprika pieniksi paloiksi ja silppua valkosipuli. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kattilassa jonkin aikaa ja kaada sitten joukkoon tomaattimurska. Lisää tomaattipyre, timjami, sokeri ja murusta kalaliemi kuutio kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria sekä merisuolaa. Jätä muhimaan liedelle n. puoleksi tunniksi. 

2. Lusikoi sulatejuusto kastikkeeseen ja sekoittele niin, että se sulaa. Lisää vesi, sitruuna mehu ja tonnikala liemineen. Silppua kourallinen tuoreita basilikan lehtiä ja lisää ne kastikkeeseen. Ripottele joukkoon hieman cyannepippuria ja lisää oliiveja maun mukaan.

www.pullantuoksuinenkoti.com

3. Tarjoa valitsemasi pastan kanssa ja esim. Gran Padana -juuston kera. Ruokajuomaksi voin suositella kevyttä Lindeman'sin punaviiniä, mikä maistuu ihanalta tämän pastan kanssa peittämättä kastikkeen hienoa makua. Viinissä on 30% vähemmän alkoholia eli 9%. *

(*Tuotenäyte on saatu Treasury Wine Estate Finland Oy:ltä)
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.