7.3.2014

Superfood -myslipatukat - ilman uunia

Perjantai-illan inspis :). Nyt tehdään myslipatukoita! Ja helpolla, kun on aina kiva mennä, niin vielä ilman uunia. Ja koska jotenkin sitä aina haluaa tehdä jotain terveellistä, niin näistä sitä tuli - terveellisempää kuin kuvittelin - superfoodpatukoita.

Näin jälkikäteen ajatellen, kookosöljyä voisi kokeilla laittaa esim. puolet vähemmän, niin energiamäärää per patukka, saisi pienemmäksi. Ja jos tarvii lisäkosteutusta, niin voisi laittaa vaikka omenamehua hiukan.

www.pullantuoksuinenkoti.com

6 -12 kpl patukoita:

100 g neitsyt kookosöljyä (tai 50g)
50 g kiteistä hunajaa
(käytin 20g maca-vanilja-hunajaa, 10g spirulina-hunajaa ja 20g kotimaista, kiteistä hunajaa)
150 g hedelmä-pähkinämysliä
50 g luomu kaurahiutaleita
2 rkl luomu kookosjauhoja
1 rkl maapähkinätahnaa
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl kaakaonibsejä
2 tl acaiberry-jauhetta
2 tl hamppuproteiinijauhetta
(tarvittaessa loraus omenamehua)

1. Sulata kookosöljy varovasti, hunajan kanssa kulhossa esim. mikrossa miedolla lämmöllä.

2. Lisää hunaja-öljyseokseen mysli, kaurahiutaleet ja muut ainekset. Hienonna kevyesti tehosekoittimessa.

3. Valitse sopivan kokoinen vuoka (käytin Tupperin eväsrasiaa) ja taputtele seos vuokaan leivinpaperin päälle. Erottele seoksesta patukoita esim. tasapäisellä lusikalla tmv. Muotoile vielä tarvittaessa.

4. Pakasta kunnes patukat ovat kovettuneet. Lohko patukat irti toisistaan ja laita annospusseihin. Säilytä joko pakastimessa tai jääkaapissa.

ps. Nämä patukat läpäsivät 12-vuotiaan makutestin. Kelpasivat treenievääksi ja olivat kuulemma hyviä. Ei jaksanut kerralla syödä yhtä isoa, joten nämä ehkä olisi kätevä tehdä pienemmiksi, esim. 12 kpl tästä annoksesta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.