12.3.2014

Lapsiperheen pikaruokaa: Jauheliha-Makaroni Höpötystä

Usein arkisin pitää tehdä jotain ruokaa ja nopeasti. Tässä superhelppo ja nopea ruoka mikä valmistuu 15 minuutissa. Lisäksi tämä on tosi hyvää tai ainakin meidän lasten lemppareita.

Mitat ovat noin mittoja, sillä kiireessä ei kauheasti mittailla - tehdään vähän sinnepäin ja korjaillaan sitten loppuvaiheessa maistelemalla :). Hienompaa kuvaa en ehtinyt ottamaan, kun nälkäiset urheilijanuoret jo odottivat hellan vieressä :).

Höpötys -nimi on kotoisin työkaveriltani. Hän kertoi, että vastaavaa ruokaa heillä on kutsuttu juuri tuolla nimellä. Hauska nimi ja hyvin kuvaava. Meillä lapset kutsuvat tätä ruokaa 'koiranruoaksi' mutta ruoan nimenä voisi se blogissa olla hivenen harhaanjohtava ;), joten olkoon tämä siis Höpötystä :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
400 g tummia makaroneja 
(+vettä, suolaa keittämiseen)
400 g jauhelihaa
1 pieni punasipuli
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä paistamiseen
n. 1 rkl vehnäjauhoja
iso loraus vettä
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria ja valkopippuria
loraus lihafondia
loraus soijaa
n. 1 rkl tomaattipyrettä
n. 1 tl sokeria
Tarjoiluun ketsuppia ja tuoretta paprikaa


1. Laita makaronien keitinvesi kattilaan odottamaan kiehumista.

2. Silppua sipuli ja valkosipulit.

3. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota siinä sipulisilppu.

4. Lisää jauheliha ja paista se samalla murustaen.

5. Kun keitinvesi kiehuu, lisää siihen makaronit ja ripaus merisuolaa. Kastike valmistuu makaronien kypsyessä.

6. Rouhi jauhelihan pinnalle suolaa, mustapippuria ja valkopippuria. 

7. Ripottele kypsän jauhelihan pinnalle noin ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoittele. Kaada vähän vettä joukkoon niin, että saat kastikemaista. Sekoittele.

8. Lisää loraus fondia ja loraus soijaa. Pursota joukkoon hieman tomaattipyrettä ja ripauta hieman sokeria. Sekoittele, ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.

9. Valuta makaronit siivilässä (jätä pohjalle vähän keitinvettä) ja kaada kastike kattilaan makaronien päälle. Sekoita ja tarjoa esim. ketsupin sekä paprikasuikaleiden kanssa.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.