9.3.2014

Herkullinen Vihreä Voimakeitto - kukkakaalista, parsakaalista, mustakaalista ja pinaatista

Oih, tästä keitosta tuli ihanaa. Kukkakaali ja parsakaali on jo pelkästään ihana yhdistelmä, mutta eilen löysin kaupasta mustakaalia, ja sitä oli toki myös käytettävä. Ja tietty pinaattia! 

Lisämakua keitto saa Koskenlaskija -sulatejuustosta. Kevyttä tämä keitto on sulatejuustosta huolimatta. Koko kattilallisessa on alle 600 kilokaloria! Joten hyvin mielin voit syödä ison annoksen :)

Ensimmäistä kertaa muuten kokeilin kananmunalla suurustamista, ja sehän toimi hyvin. Periaatteessa voisi kokeilla, että jättäisi maizenan kokonaan pois ja käyttäisi suurustamiseen kaksi kananmunaa.

Tiesitkö muuten, että lehtikaaleissa on enemmän kalsiumia kuin maidossa? Ja koska niissä on myös magnesiumia, imeytyy kalsium paremmin. Mustakaalissa on vieläkin enemmän proteiinia kuin lehtikaalissa, eli todellinen supervihannes sekin. Ja mikä saattaa yllättää monet, lehtikaaleissa on enemmän rautaa kuin lihassa (per kilokalori)! Lisäksi niissä on mm. paljon antioksidantteja ja älyttömästi C-vitamiinia. Lue lisää täältä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
1 litra vettä
200 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1 kasvisliemikuutio
100 g Koskenlaskija -sulatejuustoa
1,5 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
50 g pinaattia
50 g mustakaalia
1 kananmuna
1,5 rkl osterikastiketta
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

1. Laita vesi ja paloiteltu kukkakaali sekä parsakaali kattilaan. Lisää liemikuutio ja keitä, kunnes kaalit ovat kypsiä. 

2. Paloittele koskenlaskija ja lisää maizena samalla sekoittaen kattilaan. Lisää kattilaan myös huuhdellut pinaatin lehdet ja paloitellut mustakaalinlehdet (poista paksut rangat ensin). Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon vielä osterikastike.

3. Riko kananmunan rakenne kunnolla kulhon pohjalla ja lisää joukkoon kauhallinen keittoa ja vatkaa nopeasti. Lisää vielä yksi kauhallinen keittoa ja sekoita uudelleen. Kaada kananmuna-keittoseos kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehumispisteeseen samalla sekoittaen. Keitto sakenee kuumennuksen aikana. 

4. Rouhi pinnalle vielä suolaa ja pippuria ja tarkista maku. Tarjoa.


Tässä kuva vielä pussista, missä mustakaalia myytiin. Tällä kertaa oli tyytyminen espanjalaiseen tuotteeseen, kun ei kotimaista ollut saatavilla - eikä muuten luomunakaan ollut tarjolla.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.