1.2.2014

Aivan ihana Vaniljainen Mansikka-Ruusuhillo

Tämä hillo on tavallista hilloa juhlavampaa ja ah, niin hienostuneen makuista. Se suorastaan hivelee makuhermoja.

Ostin taannoin Luomu Ruusuvettä kaupasta, koska niin monessa reseptissä olen nähnyt sitä käytettävän. Dansukkerin haastebloggaus oli taas ajankohtainen ja tällä kertaa tehtävänä oli valmistaa jotain Dansukker hillosokeria käyttäen ja täältä sainkin sitten idean käyttää ruusuvettä mansikkahillossa. Dansukker hillosokerin sain testausta varten Dansukkerilta.

Itse tykkään aina käyttää hillosokeria hillojen teossa, sillä se tuo hillolle hieman paksumman koostumuksen ja saa hillon myös säilymään paremmin. Hillosokerilla valmistettu hillo säilyy jopa huoneenlämmössä. Sokerin lisäksi hillosokerissa on pektiiniä, mikä on marjojen ja hedelmien omaa hyytelöimisainetta. Hillosokerin sisältämä kaliumsorbaatti, mitä löytyy esim. pihlajanmarjoista, parantaa hillon säilyvyyttä.

Aito vanilja on ihan parasta ja se sopii mansikoiden kanssa täydellisesti, joten sitä oli pakko laittaa myös tähän hilloon. Sitruunamehu tuo makukomboon sopivaa happamuutta.

Oi, että tuli hyvää! Oolalaa! Mansikat, vanilja ja ruusuvesi sopivat ihanasti yhteen. Ruusuvesi tuo hilloon aivan taivaallisen aromin. Suosittelen kokeilemaan. Itse asiassa jo nyt harmittaa, etten tehnyt kaksinkertaista määrää tätä hilloa. 
www.pullantuoksuinenkoti.com


Tarvitset:
1/2 dl vettä
800 g mansikoita
1,5 rkl sitruunamehua
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
1 rkl ruusuvettä

1. Jos käytät pakastemansikoita, ota mansikat sulamaan hetkeksi ennen valmistamista.

2. Puolita mansikat ja laita ne sekä 1/2 dl vettä kattilaan. Kun kattilasta alkaa nousemaan vesihöyryä lisää hillosokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja seoksesta tulee notkeaa.

3. Mittaa joukkoon sitruunamehu, vaniljajauhe ja ruusuvesi. Keitä hilloa n. 10 minuuttia.

4. Kuori vaahtoa hillon pinnalta pois ja jätä lepäämään n. puoleksi tunniksi tai kunnes marjat eivät enää nouse pintaan.

5. Valitse hillolle joko yksi iso tai useampi pienempi lasi tölkki. Yhteensä vetoisuudeltaan noin litran.

6. Keitä hillopurkkeja ja niiden kansia kattilassa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Nosta hillopurkit pihdeillä talouspaperin päälle odottamaan hillon purkitusta.

7. Sekoita hilloa vielä kerran ja annostele hillo lasitölkkeihin.

8. Sulje kannet ja anna hillojen jäähtyä. Säilytä mieluiten viileässä.


www.pullantuoksuinenkoti.comwww.pullantuoksuinenkoti.com


Vinkki! 
Hillo on myös hyvä lahjaidea.
Koristele tölkit ja anna lahjaksi esim. hyvälle ystävälle tai mummille tai kummille :).
Jos raaskit ;).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.