7.2.2014

Maukas kevytjuusto ja ihana luomupunaviini

Tässä tulee nyt juusto- ja viinivinkkiä :)

Mikäli olet juustojen ystävä, mutta yrität välttää niitä siksi, että niissä on paljon rasvaa, kokeileppa tätä Tilsetteä. Tässä on tosi vähän rasvaa (muistaakseni 7%) ja maku on ihanan voimakas ja täyteläinen sekä koostumuskaan ei mielestäni kevytjuustoille tyypillinen.

Ihastuin tähän juustoon viime syksynä, kun Stockan herkussa sitä maistatettiin. Maistettavana oli myös juuston täysrasvainen versio ja mielestäni tämä oli oikeasti parempaa. Vieressä oleva nainen maisteli myös juustoja ja hän piti normiversiosta enemmän. Eli - makuasia tämäkin :). En tiedä saako tätä muualta kuin Stockalta.

Juuston kanssa maistui ihanalle tämä Chileläinen Tarapacá Reserva Organic Syrah -luomupunaviini, mitä myydään 0,375l pikkupulloissa. Isossa pullossa sitä ei edes myydä. 

En tiedä mitä minulle on tapahtunut tässä viime aikoina :), mutta jotenkin ei enää nykyään tee mieli viiniä niin kuin ennen. En ole koskaan ollut kova juomaan, vaan olen ollut enemmänkin sellainen nautiskelija - ottanut lasillisen tai toisen silloin tällöin, mutta edes tälläisia mielitekoja ei ole enää usein. Voisikohan superfoodeilla olla tekemistä tämänkin asian kanssa..?

Viiniä jää aina reilusti pulloon yhden lasillisen jälkeen ja vaikka viinin ilmaa, ei se enää ole muutamien viikkojen päästä kovinkaan hyvää - vaikkakin juotavaa. Olen tosiaan alkanut ostamaan näitä pienempiä viinipulloa juuri tästä syystä. Valikoima Alkossa on aika suppea, mutta ainakin tämä oli hyvää. Tosin tätäkään en saanut kokonaan juotua ;).

Alkon sivuilla kuvaillaan viiniä näin:

Täyteläinen, keskitanniininen, tumman luumuinen, mustaherukkainen, 
hennon paprikainen, mausteinen, tamminen, lämmin

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ihanaa viikonloppua!

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.