21.10.2012

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Tein äitienpäiväksi tällaisen ihanan romanttisen, sydämenmuotoisen ja vaaleanpunaisen valkosuklaa-vadelmakakun. Pääsin vihdoin kokeilemaan tuota vadelmamakumassaa ja nuo massat ovat kyllä aivan ihania ja niin helppoja käsitellä.

Kakku onnistui muuten ihan täydellisesti mutta koristeluun en ole laisinkaan tyytyväinen. Sekoitin Floravispin joukkoon aavistuksen liikaa kreemijauhetta ja se sai sitten pursotukset näyttämään kuin voiksi vatkatulta kermalta. Tähän reseptiin olen jo oikaissut tuon mokan ;). Tupperwaren pursotinsetillä pursotusjälki ei ollut kaunista, joten suosittelen käyttämään kunnon tyllia - tosin osasyy oli myös tuossa liiassa kreemijauheessa.



Kakkupohja
4 munaa
2 dl hienoa sokeria (tavallinenkin käy)
1 dl erikoisvehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Tee kakkupohja ohjeen mukaan. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

2. Täytä kakku oheisilla täytteillä. Kostuta ensin alin pohja kevyesti, levitä siihen puolet vadelmista ja puolet rahka-kermavaahdosta. Lisää toinen pohjakerros, kostuta se ja täytä samaan malliin kuin edellinen. Aseta viimeiseksi päälimmäinen pohja kerros ja kostuta kevyesti. Paina kakkupohja paistovuoka kakun päälle, kelmuta ja laita jääkaappiin yön yli. Tämä ei ole välttämätöntä mutta yleensä tekee mausta täyteläisemmän kun se saa maustua rauhassa.

Täytteet:
200 g valion sitruunarahkaa
1 prk Flora vispiä (2,5dl)
150 g valkoista suklaata
+
400 g vadelmia (esim. pakaste)
sokeria
Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon. Sulata 3/4 suklaasta mikrossa hyvin miedolla lämmöllä ja vatkaa vaahtoon. Raasta loppusuklaa rouheiseksi ja sekoita sekin joukkoon. 
Sulata vadelmat mikrossa ja sekoita n. 1-2 rkl sokeria joukkoon.

Kostutus:
vesi-lime-sokerisekoitusta n. 1,5 dl - sekoita keskenään ja koemaista, että makeutta ja kirpeyttä on sopivassa suhteessa.

Koristelu:
1 prk Flora vispiä 
1/4 dl vaniljakreemijauhetta
1-2 rkl sokeria
koristeita maun mukaan
3. Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja vatkaa kreemijauhe joukkoon. Lisää hieman sokeria ja maista, että makeutta on tarpeeksi. Levitä noin puolet vaahdosta kakun pinnalle tasaisesti joka puolelta.


4. Kauli massa sopivan kokoiseksi levyksi vain hieman tomusokeria apuna käyttäen. Nosta kuorrute varovasti kakun päälle ja painele tasaisesti joka puolelle. Voit käyttää apuna esim. talouspaperia. Leikkaa "helmat" siistiksi ja painele reunat kakun alle.


5. Koristele haluamallasi tavalla. Käytä loppu kerma koristepursotuksiin.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.