18.10.2012

Intialaissävytteinen kanapasta

Helppoa kotiruokaa oppii arvostamaan tässä kiireisessä elämänrytmissä. Tällä kertaa mietin, miten pääsisin mahdollisimman helpolla ja saisin kuitenkin herkullista ruokaa aikaiseksi. Pastan tekokin on ajoittain haasteellista, kun ensin teet kastikkeen ja keität pastan ja yhdistät ne, niin yleensä lopputulos on mauton ja jymähtänyt.

Tässä resepetissä pastaa ei keitetä erikseen vaan itse kastikkeessa - ja kyllä tuli hyvää! :). Pasta imee kastikkeen makua itseensä kypsentyessään ja näin kastikettakin tulee tehtyä "tarpeeksi".


Tarvitset:
2 rkl oliiviöljyä
300 g broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
1 pieni purjosipuli
1 iso valkosipulin kynsi
pala inkivääriä
2 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
2, 5 dl tomaattimurskaa
kanaliemikuutio
vettä
7,5 dl kuivattua Farfalle-pastaa
sesamöljyä
1 dl kookoskermaa
(voit myös käyttää kookosmaitoa ja korvata osan vedestä sillä)
iso kourallinen pinaattia
päälle raastettua Gran Padanaa tai parmesania

1. Silppua sipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja lisää broilerinfileet ja kääntele hetki. Lisää sipulit, inkivääri, juustokumina ja garam masala. Kypsennä kunnes broileri on saanut hyvän pinnan.

2. Lisää tomaattimurska, muutama desilitra vettä ja kanaliemi kuutio. Sekoita joukkoon pastat ja lisää vettä niin, että pastat peittyvät. Kypsennä välillä sekoitellen ja lisää tarvittaessa nestettä. Mikäli käytät kookoskerman sijaan suuremman määrän kookosmaitoa, korvaa osa vedestä sillä jo tässä vaiheessa. Ripsauta muutama pisara seesamöljyä joukkoon.

3. Kun pasta alkaa olemaan kypsähköä lisää kookoskerma ja pieneksi silputtu pinaatti. Anna vielä muhia hetki.

4. Raasta juustoa pastan päälle ja tarjoa. NAM!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.