17.10.2012

Ihana kana-linssikeitto

Syyslomalla ja ulkona on ikusade. Tänään jää jälleen lenkkeilyt väliin, mutta onneksi on sentään aikaa panostaa ruoanlaittoon :). Tai aikaa ja aikaa, onkohan sitä ikinä riittämiin, kun lasten harrastukset pyörivät kuitenkin normitahdilla näin syyslomallakin.

Nyt teki mieli jotain ihanan lämmittävää ja terveellistä. Linssit ovat hyvä tuote, kun niitä ei pidä muistaa laittaa likoamaan aikaisemmin vaan voi periatteessa tempaista vain suoraan paketista ja alkaa ruoanlaittohommiin. Lisäksi linssit ovat hyvä raudanlähde, joten jos väsyttää voi tämä auttaa siihenkin - etenkin kun vielä pinaattiakin on mukana.

Tämä lämmin ja hivenen tulinen keitto on taivaallista ja vielä todella helppo tehdä.

pullantuoksuinenkoti

Tarvitset:
1-2 rkl avokadoöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä
1/2 punainen chili (tai kokonainen - maun ja vahvuuden mukaan)
1 tl juustokuminaa
300 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
4-6 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
2,5 dl Luomu tomaattimurskaa
1 Fond du chef -kanaliemikuutio
1/2 rkl Oyster saucea
1/2 rkl soijaa
1/2-1 dl kookoskermaa
kourallinen pinaatinlehtiä

  1. Silppua sipuli, valkosipulit, inkivääri ja chili. Kuullota niitä paistokasarissa juustokuminan kanssa hetki. Lisää broilerinfileesuikaleet ja jatka paistamista vielä vähän aikaa broilerin paloja käännellen.
  2. Lisää 4 dl vettä, tomaattimurska ja liemikuutiot+oyster sauce. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää ne seokseen kypsentymään.
  3. Anna linssien kypsyä hetken aikaa. Lisää vielä ripaus soijaa, kookoskerma ja silputut pinaatin lehdet.
  4. Tarkista maku ja lisää vettä tai tomaattimurskaa, jos haluat keitosta notkeampaa ja mausteita jos maku ei tyydytä ;). Tällä setillä keitosta tulee "patamaisempaa". 
  5. Tarjoa ja nauti.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.