29.7.2014

Terveellisiä pikkunaposteltavia testissä

Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi saamassani napostelusetissä on herkkuja moneen makuun. On ehkä jo klassikoksikin muodostunut CocoVin Trailmix, Happy People Planetin maustettuja cashew -pähkinöitä, BioSaurus -sipsejä ja tosi erikoisia merilevälaattoja.

Oma henkilökohtainen lempparini näistä on kyllä ehdottomasti tuo Cocovi Superfood Trailmix. Olen tehnyt itsekin näitä sekoituksia, mutta ei niistä vain tule niin hyviä. Tässä pussissa nuo mulperin marjat ovat ihan taivaallisen pehmeitä ja herkullisia ja muutkin raaka-aineet superlaadukkaita. Jos sekoitat kaakaonibsejä, goji- ja mulperinmarjoja, kuorellisia manteleita ja cashew-pähkinöitä sopivassa suhteessa, saat kyllä melko samanlaisen seoksen. Ja niin tehden voi tulla myös kilohinnaltaan halvemmaksi. Tosin tämän pussin hinnalla et oikein saa itse sekoitusta tehtyä, vaan joudut kerralla investoimaan huomattavasti suuremman summan. Huomasin juuri, että sehän on nyt vielä tarjouksessa Ruohonjuuressa (7,95e, norm. 9,25e). Pitää varmaan käydä hakemassa uusi pussi, sillä tämä pussi on jo lähes tyhjä, osittain varmaan ihan siksi, että sain sen testiin vajaana. 

Trailmixissä on ravintoa hyvinkin tiheässä muodossa. Koko pussillista ei ehkä kannata syödä kerralla, vaan kourallinen riittää - ainakin mulle :). 100 grammassa tuotetta (puolikas pussi) on yli 400 kaloria. Toinen juttu on sitten se, pystyykö olemaan syömättä enempää :D.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Maustetut pähkinät eivät ole ihan mun juttu. Tosin, nyt kun tuo Happy People Planetin cashew pussi on tässä pöydällä ollut, olen varmaan syönyt jo 10 pähkinää :). Että silleen. Hyvin maistuu! Kiva eväs tai naposteltava vaikka leffaan. Tosin myös tuhti sellainen. 100 grammassa on yli 600 kaloria, ja tuo yksi pussillinen painaa 120 g. Huh. Tässä makuna Cream&Onion, mikä on ihan ok. Näitä löytyy myös monissa muissa mauissa.

Nämä dinosauruksen malliset BioSaurus -sipsit ovat hauskoja. Maku on ketchup. Kyseessä on gluteeniton tuote ja sipsien koostumus on juustonaksumainen, onhan nämä maissista tehtyjä. Tosi hyviä. Tykkään! Itse en ole mikään sipsihirmu mutta kyllä nämä putoavat ;). Ja varmasit ovat myös lasten mieleen :) Ihana ottaa muutama silloin tällöin. Yhdessä pussissa on 50 g ja noin 250 kaloria. Ei paha! Näitähän voi napostella melko hyvällä omalla tunnolla. Kaiken kukkuraksi lähes kaikki tuotteeseen käytetyt raaka-aineet ovat luomua eikä naksut sisällä muutenkaan mitään kovin epämääräistä. Tosin en tiedä mitä on silikonidioksidi mutta kaikki muut ainekset ovat mielestäni ok. 

Pikagoogletuksella näyttää siltä, että silikondioksidi on paakkuuntumisenestoaine ja koodiltaan E551. Ei herätä minussa sen suurempaa huolta. Nämä eivät muutenkaan kuulu päivittäiseen ruokavalioon vaan esim. satunnaiseksi illanistujaisnaposteluksi tai leffaevääksi. Ja mielestäni edullisesti: alle kahdella eurolla koko pussi.

Mutta mikä ihme on Seaweed Snack??? Sitä minäkin ihmettelin :). Pakkauksen paino on vaivaiset 5 g. Niin. Ihan totta. Ja kaloreita koko paketissa on 29. Paperinohuita laattoja on pakkauksessa varmaan noin kymmenisen. Makuun piti totutella. Ensimmäiseksi tuli mieleen sushit. Merilevää ja wasabia mausteena. Tepsii ehkä pahaan sushi -himoon - ainakin sitä helpottavasti - tai sitten kiihdyttävästi ;). Ensimmäiseksi totesin, että nämä eivät kyllä ole ihan mun makuun. Samoin totesi veljeni ja veljeni vaimo. Mutta nyt kun paketti on tyhjä, olivathan ne ihan hyviä. Ihana pieni suolainen ja tulinen snack - melkeinpä ilman energiaa. Ja tuo vähäenergisyys on nimenomaan tämän snackin parhautta. Lisäksi nämä eivät paljon maksa. Yksi paketti 1,79e. Voisin kuvitella ostavani, ihan tuon vähäenergisyyden vuoksi - kun aina tekee mieli jotain ;).

Herkuttelemisiin!

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.