12.7.2014

Helpot ja herkulliset hampurilaiset - grillaten tulee vaan niin hyvää

Vaihtelu virkistää ja itse tehdyt (ainakin osittain) hampurilaiset ovat kyllä tosi hyviä ja meillä myös lasten mieleen. Pyörittelin kaupassa erilaisia sämpylöitä ja vertailin niiden ravintosisältöjä - sillä en jaksanut alkaa itse leipomaan - ja tulin siihen tulokseen, että perinteiset puppuvalkoisethamppissämpylät ovat ihan ok :). Ja eipä tule sitten ainakaan kikkailtua liikaa, jotta ruokinta onnistuu takuuvarmasti.

Itse tehtyjen hampurilaisten juju on ne itsetehdyt pihvit. Kun ne vielä paistaa grillissä on makuelämys ihan superhyvä. Tällä kertaa halusin tehdä pihvit myös ihan ilman kikkailuja, eli tässä on siis helppo ja yksinkertainen resepti.

Hamppareita meillä oli syömässä kuusi henkilöä ja lähes kaikki söi niitä kaksin kappalein.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Hampurilaiset 12 kpl

12 hampurilaissämpylää

Hampurilaispihvit

1 kg jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
2 kananmunaa
1 rkl kanaliemijauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria

1. Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja sekoita. Sekoita kananmunat ja mausteet joukkoon. Anna levähtää hetki.

2. Sormi jauheliha hyvin korppujauhoseoksen kanssa sekaisin. Ota pieni pala taikinaa ja kypsennä se vaikka mikrossa ja koemaista. Korjaa makua tarvittaessa.

3. Pyörittele ja litistele taikinasta suht ohuita ja isoja pihvejä 12 kpl ja paista grillissä. Huomioi, että pihvit 'kutistuvat' kypsyessä. Grillaa lopuksi sämpylät.

4. Tarjoa pihvit siis grillattujen hampurilaissämpylöiden ja muiden lisukkeiden kera. Jokainen voi koota oman hampurilaisensa itse.

Lisukkeita:
- cheddarjuustoa
- jääsalaattia
- ohuita tomaatin viipaleita
- punasipulin viipaleita
- kurkun viipaleita
- maustekurkun viipaleita
- kurkkumajoneessia
- hampurilaiskastiketta
- tahinia
- ketsuppia
- jalapenoja
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.