6.7.2014

Helpot ja superherkulliset Mansikka-Toffee leivokset

Tämä on aivan ihana kesäherkku ja sopii hyvin esim. mökkeilyyn! Nämä leivokset syntyvät kädenkänteessä ja ovat muuten ihan superherkullisia! Vain kondensoidun maidon keittäminen vie aikaa, mutta senkin voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Itse keittelin kondensoidun maidon aamupäivällä, joten oli sitten sopivan jäähtynyttä, kun jälkkäriajankohta tuli käsille. Valmiiksi keitetty toffee säilyy avaamattomassa purkissa hyvin ja pitkään, eli voit keittää sitä kerralla useammankin purkin. Säilytä keitetyt purkit jääkaapissa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

10 annosta

10 kpl digestivekeksejä
1/2 prk makeutettua, kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
tuoreita mansikoita
valkosuklaata raastettuna


1. Keitä kondensoitu maito toffeeksi laittamalla säilyketölkki avaamatta, ilman etikettejä pieneen kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä purkkia kannen alla n. 2,5 tuntia. Nosta tämän jälkeen purkki jäähtymään.

2. Juuri ennen tarjoilua asettele digestivekeksit tarjottimelle tai valmiiksi lautasille. Levitä toffee kekseille. Itselläni meni kymmeneen keksiin noin puoli purkillista toffeeta.

3. Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja siirrä pursottimeen. Pursota toffeen päälle kermavaahtoa ja koristele mansikkaviipalein ja valkosuklaamurusin. Tarjoa heti. 

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.