20.7.2014

Kesäiset Mansikka-Vaniljaviinerit

Viinerit ovat monille suurta herkkua ja ovathan ne todella herkullisia, etenkin tuoreena. Olen jotenkin aivopessyt itseni niin, että en muka niistä tykkää ja siksi vältellyt niitä aikalailla. Yksi lapsistani ei esim. edes tiennyt mikä on viineri :D. En ollut aiemmin viinereitä tehnyt, mutta nyt kun sain ruoan päätteeksi 'jälkiruokatoiveen' mieheltäni pyöräytin sitten tämmöisiä, kun tarveaineitakin oli sopivasti kaapissa. Olihan ihana kesä, aurinko paistoi ja mansikoita kasvimaalla läjäpäin :). Mansikoiden poiminnalla näidenkin viinereiden teko siis alkoi.

Nämä viinerit syntyvät tosi helposti ja vähällä vaivalla. Vaniljakastike voisi riittää useammallekin viinerille, mutta mielestäni sitä pitää olla paljon ja siksi käytin koko satsin vain kuuteen viineriin. 

www.pullantuoksuinenkoti.com

6 kpl

3 kpl lehtitaikinalevyjä (esim.  näitä)
jauhoja kaulintaan
2 dl maitoa
1 kananmuna voiteluun
tuoreita mansikoita pinnalle
tomusokeria koristeluun

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan (asettele erikseen leivonta-alustalle) noin 15 minuuttia ennen kaulitsemista.

2. Vatkaa maito ja vaniljakastikejauhe sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan. Viipaloi mansikat valmiiksi.

3. Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen ja kaulitse taikinoita hieman pituus ja leveys suunnassa jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan. Taittele taikinanlevyn reunoja noin 1-1,5 cm osuudelta sisäänpäin. Litistele kulmat kiinni ja jos haluat nosta vähän reunoja ylöspäin niin saat vähän niinkuin kupin täytteelle. Jaa vaniljakastike kuudelle viinerille. Riko kananmunan rakenne rikki veitsellä, sekoita ja voitele sillä viinerit. Paista n. 20 minuuttia keskitasolla tai kunnes viinerit ovat saaneet sopivasti väriä pintaansa (tarkastele myös viinerin pohjia). Ota viinerit uunista ja vedä ne pois pelliltä leivinpaperin kanssa pöydälle hetkeksi jäähtymään.

4. Asettele mansikkaviipaleet pystyyn vaniljakastikkeeseen ja koristele tomusokerilla. Voit laittaa tomusokeria teesihtipalloon ja sillä tomutella viinereille kaunista tomusokeripölyä. Tarjoa esim. kahvin kera. 

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.