15.7.2014

Herkullisia munakkaita: terveellisiä ja ei niin terveellisiä :)

Munakkaat ovat ihania ruokia. Helppoja ja nopeita tehdä ja ne toimivat myös ns. pyttipannuina eli niihin voi oikeastaan laittaa sitä mitä kaapista löytyy :). Tällä kertaa tein jokaiselle kotona olevalle oman kustomoidun version ja hyvää tuli! Tässä kaksi niistä. 

www.pullantuoksuinekoti.com

Lehtikaali-kesäkurpitsa munakas


(öljyä tai voita)
1 lehtikaalin lehti
pala kesäkurpitsaa
2 munaa
loraus kevytmaitoa
mustapippuria
merisuolaa
sesamsiemeniä
raejuustoa
Gran Padano -juustoa
tuoretta basilikaa


1. Huuhtele lehtikaalin lehti ja leikkaa ruoto pois. Paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele kesäkurpitsa kuutioiksi. Laita pannulle hieman öljyä tai voita ja kypsennä lehtikaalia ja kesäkurpitsaa pannulla kunnes alkavat pehmenemään. Lisää loppuvaiheessa mustapippuria, merisuolaa ja sesamsiemeniä.

2. Vatkaa munat rikki haarukalla ja kaada päälle loraus maitoa (n. 0,5-1 dl). Rouhi joukkoon mustapippuria ja merisuolaa. Kaada tasaisesti pehmenneiden kasvisten päälle. Lusikoi pinnalle raejuustoa ja rouhi vielä vähän mausteita, pienennä kuumuutta ja aseta kansi paistinpannun päälle. Paistamisen aikana töki aina välillä munakasta niin, että pohjaan tulee reikiä ja munakas kypsyy tasaisesti. Paistamisen loppuvaiheessa ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja gran padano -juuston viipaleita. Taita munakas kaksin kerroin ja anna levätä pannulla kannen alla vielä hetken.

3. Liu'uta munakas suoraan lautaselle. Koristele Gran Padano -viipalein ja basilikan lehdin. Munakas ei välttämättä pysy koossa, sillä täytettä on niin paljon, mutta se ei haittaa! Munakas on varmasti mehevä ja herkullinen.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Lehtikaali-pekoni-nakki munakas

1 lehtikaalin lehti (tai puolikas punasipuli)
3 viipaletta pekonia
1 nakki
3 munaa
loraus kevytmaitoa
1/2 tomaatti
sesamsiemeniä
mustapippuria
merisuolaa
pizzamaustetta
2 sulatejuustoviipaletta (cheddar)

1. Huuhtele lehtikaalin lehti ja leikkaa ruoto pois. Paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele pekonit ja nakit. Asettele pekoninpalat yksittäin pannulle ja kuumenna pannua pikkuhiljaa. Lisää nakit, lehtikaali ja sesamin siemenet, kun pekonit ovat jo alkaneet saamaan väriä ja rasva on osittain sulanut. Kypsennä seosta sekoitellen pannulla kunnes lehtikaali alkaa pehmenemään. Lisää loppuvaiheessa paloiteltu tomaatti tasaisesti ripotellen pannulle.

2. Vatkaa munat rikki haarukalla ja kaada päälle loraus maitoa niin, että seosta on n. 2,5 dl. Rouhi joukkoon mustapippuria ja merisuolaa. Kaada tasaisesti pannulle täytteiden päälle. Asettele pinnalle kaksi sulatejuustoviipaletta ja rouhi sekä ripottele pinalle vielä mausteita. Pienennä kuumuutta ja aseta kansi paistinpannun päälle. Paistamisen aikana töki aina välillä munakasta niin, että pohjaan tulee reikiä ja munakas kypsyy tasaisesti. Paistamisen loppuvaiheessa taita munakas kaksin kerroin ja anna levätä pannulla kannen alla vielä hetken.

3. Liu'uta munakas suoraan lautaselle ja tarjoa. Munakas ei välttämättä pysy koossa, sillä täytettä on niin paljon, mutta se ei haittaa - ei ainakaan ole kuivaa vaan mehevää :P.


Katso myös älyhyvä, lempparimunakasreseptini täältä
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.