10.7.2014

Suklainen Mansikka-Banaanijäätelö - terveellistä ja herkullista


Mä olen ihan rakastunut näihin ns. terveysjäätelöihin. Ihan siksi, että ovat älyttömän helppoja tehdä, niitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla ja ovat kaiken lisäksi vielä mielettömän hyviä. Miehenikin - joka yleensä on hyvin skeptinen mun terveyshössötyksille - totesi tämän jäätelön syötyään, että hän ihan oikeasti tykkäsi siitä :D.


Resepti

Tarkkoja mittoja ei oikeastaan edes tarvita, sillä näissä jäätelöresepteissä voi mennä ihan mututuntumalla, maistellen ja koostumusta seuraten. Tarvitset vain pakastimen, tehosekoittimen ja raaka-aineet.

Tummuvat banaanit kannattaa jatkossa aina paloitella esim. pakasterasiaan ja pakastaa. Olen todella iloinen tästä ideasta, sillä nyt on taas yksi uusi helppo tapa hyödyntää ylikypsät banaanit. Itse asiassa ajattelin, että tässä voisi olla markkinaa myös kaupoille, sillä siellähän monesti tummuvat banaanit jäävät käsiin. Miksi muuten niitä myydään harvoin alennuksella? Itse ostaisin mielelläni tummia banaaneja, jos ne myytäisiin edullisempaan hintaan. Tummat banaanit ovat muuten myös paljon terveellisempiä kuin vaaleat.

Suklainen Mansikka-Banaanijäätelö

3-4 pakastettua banaania paloita
pari desiä pakastettuja mansikoita
2-3 dl kylmää mantelijuomaa (makeuttamatonta)
1/2 dl kookoshiutaleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl kaakaonibsejä
ripaus aitoa vaniljajauhetta
muutama pisara steviaa

pinnalle: tuoreita mansikoita, kaakaonibsejä ja kookoshiutaleita

1. Laita banaanit ja mansikat monitoimikoneeseen. Jos mansikat ovat isoja, voit pehmentää niitä ensin hetken mikrossa.

2. Lisää monitoimikoneeseen osa mantelijuomasta ja muut makua antavat aineet. Aloita sekoittaminen. Sekoita massaa ja lisää mantelijuomaa pikkuhiljaa kunnes seos on sopivan paksuista ja tasaista.

3. Lisää muutama tippa steviaa jos haluat jäätelöstä makeampaa. Annostele, koristele ja tarjoa heti.

*Tuote saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.