13.4.2014

Valkosuklainen Persikkarahkapiirakka hurmaa karamellisella tuoksullaan

Tämä persikkarahkapiiras on siis aivan ihanaa. Fariinisokeri ja valkosuklaa tuovat piirakkaan ihan omanlaisensa twistin. Piirakan paistuessa uunista leijailee ihanan karamellimainen tuoksu, kun kuorrute piirakan pinnalla paahtuu. Taivaallista. Eikä tuoksu petä - makuelämys on myös vaillansa vertaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Pehmeää, ei liian makeaa, vähärasvaista ja pinnalta rapsakkaa. Mmm..

www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com


Tässä reseptissä olen käyttänyt Dansukker Fariinisokeria, jonka sain Dansukkerilta, osallistuessani heidän Suomen taidokkain herkkubloggaaja -haasteeseen. Haaste on ollut kolmivaiheinen ja tämä on nyt haasteen viimeinen osa teemalla Herkkuja Vappupöytään Dansukker Fariinisokerilla. Keltaiset värit ovat ihanan keväisiä, joten siksi tämän haasteen reseptissä käytän persikoita. Väri sopii myös hyvin nyt ajankohtaiseen pääsiäiseen.

Piirakkavuoka halkaisijaltaan 30 cm. 

Pohja:
2 isoa kananmunaa
1 mm aitoa vaniljajauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja/perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g voita
250 g maitorahkaa

Täyte:
1 iso purkki säilykepersikoita (480g persikoita)
50 g valkosuklaata
200 g maitorahkaa
1/2 dl vaniljakastiketta
1 kananmuna

Pinnalle:
30 g voita
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja
50 g valkosuklaata

Lisäksi: pieni nokare voita vuoan voiteluun

1. Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää aito vanilja ja sekoittele.

2. Sekoita vehnäjauhot ja maissijauhot sekä leivinjauhe erillisellä kulhossa sekaisin ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

3. Lisää taikinaan maitorahka ja voi ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää vatkainta, jotta saat taikinasta tasaista.

4. Sulata pieni nokare voita ja voitele sillä piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.

5. Viipaloi persikat. Levitä ne piirakkapohjan päälle tasaisesti.

6. Valmista rahkatäyte: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka, vaniljakastike, kananmuna ja fariinisokeri. Levitä täyte persikoiden päälle.

7. Valmista kuorrutus: Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon mantelijauhe, vehnäjauho ja sokeri. Raasta valkosuklaa ja sekoita se kuorrutteen joukkoon. Murustele piirakan pinnalle.

www.pullantuoksuinenkoti.com

8. Paista uunissa 225 asteessa n. 30-40 min tai kunnes piirakka on kypsä. Peitä piirakan pinta foliolla paistamisen aikana, jos reunat alkavat tummumaan liikaa.

9. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai täysin jäähtyneenä. Piirakan kanssa sopii hyvin vaniljakastike lisämakeutta tuomaan, mutta on oikein hyvää myös ihan sellaisenaan :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Vinkkejä: 

* Kokeile muissakin resepteissä korvata valkoinen kidesokeri fariinisokerilla. Tuttu resepti voi saada ihan uudenlaisen ilmeen sen myötä.

* Jos fariinisokerisi on kovettunut - lisää pussiin n. 0,5 - 1 tl vettä 1-2 päivää ennen käyttöä ja sulje pussi tiiviisti. Kovettuneet fariinisokerit ovat myös käteviä käyttää esim. siman valmistuksessa tai muissa resepteissä, missä sokeri liuotetaan johonkin nesteeseen.

* Jos haluat vielä rahkaisampaa, voit hyvin tuplata rahkaseoksen määrän piirakassa. Huomioi tällöin pidempi paistoaika. Voit myös persikoiden sijaan käyttää esim. muita hedelmiä tai marjoja.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.