9.4.2014

Ihanaa luonnonmukaista shampoota - hyvästi päänahan kutina!

Olen varmaan ikuisesti kiitollinen Ekokauppa Ruohonjuurelle, joka antoi minulle testattavaksi näitä ihania ja hyvää tekeviä Laveran luonnonkosmetiikkatuotteita :). Olen pitkään kärsinyt ns. kutisevasta ja hilseilevästä päänahasta enkä oikeastaan ole löytänyt sopivaa shampoota, mikä ei provosoisi päänahan oireilua. Joku on auttanut hetkeksi, mutta lyhyt ilo tosiaan on ollut. Mutta nyt tosiaan tuntuu siltä, että nämä Laveran shampoot ovat avanneet minulle autuuden ajat. Ei enää kutinaa, ei enää hilsettä. Fantastico!


Shampoon vaikutus ei tuntunut heti. Aluksi itseasiassa tuntui siltä, että en saa hiuksia tällä shampoolla kunnolla puhtaiksi. Oppi ja ikä kaikki. Eli tätä kun käyttää, pitää vettä lisätä vaahdottamisen aikana hieman, jotta shampoolla on helpompi pestä. Muuten vaahto ei oikein muodostu kunnolla. Vaahtohan ei puhdista, mutta mielestäni se helpottaa huomattavasti hiusten pesua. Jotkut ovat sitä mieltä, että shampoissa käytetty vaahtoa aikaansaava aines on haitallista, mutta itse kyllä valitettavasti nautin siitä, että shampoo vaahtoaa kunnolla.

Olen käyttänyt sekä tuota ihanaa mangon tuoksuista värjätyille hiuksille tarkoitettua Color&Shine -shampoota sekä hoitavampaa Repair&Care -shampoota. Lempparini on ehdottomasti tuo ensimmäinen: sopii mun hiuksille ja tuoksu on kyllä niin ihana. 

Sarjaan kuuluu myös hoitoaineita. Hoitoaineiden koostumus on voidemainen, mutta aine ei kunnolla silota hiuksiani. Omat hiukseni ovat luonnonkiharat ja karheat, joten on pakko todeta, että nämä hoitoaineet eivät vaan riitä tälle karheusasteelle. Tulos on ihan ok, mutta pörhöä :) esiintyy kuivana enemmän kuin normihoitoaineita käytettäessä - vaikka käyttäisi tuota Repair&Care -seerumia.

Näissä tuotteissa ei ole parabeeneja. Jostakin tämän kevään KuntoPlus -lehdestä bongasin hyvän artikkelin näistä eri kemikaaleista, mitä kosmetiikassa käytetään ja lehdessä kirjoitettiin näin: "Parabeeneja käytetään säilöntäaineena ihonhoitotuotteissa, koska ne estävät bakteerien ja sienten kasvua. Asiantuntijat epäilevät, että deodoranttien tai parranajovaahtojen parabeenit voivat kulkeuta kainaloista rintoihin ja olla mukana aiheuttamassa rintasyöpää."

Lisäksi THL:n sivulla lukee näin:
"Parabeenit saattavat aiheuttaa kosketusallergiaa. Parabeeneilla on lievä estrogeeninen vaikutus ja ne saattavat lisätä rintasyövän riskiä. Iholla kosteusvoiteiden parabeenit saattavat voimistaa UV-B-säteilyn haittavaikutuksia. Viranomaisten yleinen käsitys on, että tämänhetkisellä altistumistasolla parabeenien käyttö ei aiheuta terveysriskiä, mutta tilannetta seurataan." Ei kuulosta hyvältä..

Löysin netistä myös muutamia sivustoja, joissa listattiin haitallisia aineita ja niitä aineita en näistä tuotteista löytänyt. Mutta koska en ole haitallisten aineiden asiantuntija ja koska monesti voi myös epäillä eri nettikirjoitusten asiantuntijuutta ja ajantasaisuutta, jokainen tehkööt omat tulkintansa. Tässä shampoon sisällysluettelo. Pitkä se kyllä on.. :)Näissä purkeissa lukee myös:

100% natural fragrances&aromas
100% skin mild emulsifiers&plant-based tensides
100% free of silicone, paraffin&mineral oil


Alla olevassa kuvassa näkyy myös kaksi muuta hiuksiin liittyvää suosikkituotettani:

TangleTeezer, millä selvität helposti kaikki takut (ihan loistava erityisesti märkien hiusten käsittelyyn) ja saman valmistajan Invisibobble hiuslenksu, jonka kehutaan pitävän hiukset hyvin paikoillaan - jälkiä jättämättä ja vähentävän niiden katkeilua. Suosittelen kokeilemaan. Meillä on jo perheen jokaisella tytöllä omat teezerit ja nyt ostin vielä omat lenksutkin kaikille. Lenksuja  on pakkauksessa kolme ja niitä myydään eri väreissä. Itselleni ostin nimenomaan näitä läpinäkyviä ja tykkään kyllä. Toimivat :).

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.