6.4.2014

Superfood Suklaasydämet

Jotain pientä hyvää tuntuu tekevän koko ajan mieli ja on kiva, jos jääkaapista löytyy pikku naposteltavaa pikku mielitekohin. Ja vielä parempi, jos tuo pikku naposteltava on ns. terveellistä eikä perussuklaata tai muuta sokeriherkkua. Ja mahtavaa on se, että näitä herkkuja saa tehtyä tosi helposti ja nopeasti!

Ne ihanat mantelipalloset loppuivat jo aikoja sitten, joten kokeiltiin tyttöni kanssa nyt sitten näitä. Itseasiassa tyttöni tässä oli pääasiallisesti asialla. Kun tulin lenkiltä oli jo osa tarveaineista levitelty pöydille, joten ei siinä sitten voinut muuta kuin alkaa tuumasta toimeen. Minulle olisi riittänyt ihan palloset, mutta tyttöni halusi ehdottomasti käyttää muotteja :). Olen iloinen siitä, että hänkin tykkää näistä terveysherkuista ja niiden tekemisestä! :)

Tällä kertaa yritettiin tehdä vähemmän makeaa, mutta hyvää silti. Toiveissa oli nyt jotain suklaisempaa. Karpalot voi korvata esim. taateleilla tai rusinoilla ja hunajaakin voi laittaa hivenen enemmän jos mielii makeampaa. Mantelipalloset olivat mielestäni parempia, mutta ihan hyviä ovat nämäkin. Ihanasti sopi esim. aamupalan jatkoksi.

Gluteenitonta saat kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita.
www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl kuivattuja, pehmeitä karpaloita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl acaimarjajauhetta
1 rkl maapähkinätahnaa
0,5 rkl macajauhetta

1. Mittaa kaikki anekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

2. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne sydänmuotteihin.

3. Pakasta n. 20-30 minuuttia ja irrota vuoista. (Jos et käytä muotteja, pakastusta ei tarvita)

Säilytä jääkaapissa.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.