12.1.2014

Tuunattu makaronilaatikko - Ricottaa, pekonia, jauhelihaa

Tarkoituksena oli tehdä ihan perinteistä pekoni-jauhelihamakaronilaatikkoa, mikä on ihan älyhyvää - toisin kuitenkin kävi ;). Perus makaronit oli loppu ja siitä se harhautuminen sitten alkoikin. Jääkaapissa oli ricottaa ja koska ainakin tomaattisessa pastakastikkeessa se on ihanaa, miksei sitten makaronilaatikossakin :). Tästä tuli oikein hyvää, joten voin suositella kokeilemaan.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Tarvitset:
n. 1 litra spiraali ja rusettipastaa sekaisin
vettä ja suolaa keittämiseen

1 pkt pekonia
500 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä

1 tl paprikajauhetta
loraus lihafondia
ripaus valkopippuria
ripaus mustapippuria
pari rouhaisua merisuolaa
1 tomaatti paloiteltuna
kourallinen tuoretta baby-pinaattia silputtuna
muutama basilikan lehti
250 g ricottaa

9 dl maitoa
3 isoa tai 4 pientä kananmunaa
n. 1 rkl lihafondia

Pinnalle:
1-2 dl parmesan juustoraastetta

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

2. Pilko pekoni esim. saksilla palasiksi ja paista pannulle kunnes rasva on sulanut. Lisää jauheliha ja ruskista. Valuta ylimääräinen rasva pois.

3. Lisää silputut sipulit ja mausta paprikalla, lorauksella fondia, ripauksella valkopippuria, mustapippuria ja suolaa. Kuullota hetken aikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita joukkoon pinaatti ja tomaattikuutiot.

4. Sekoita liha pastan joukkoon ja lisää ricottajuusto sekä basilikan lehdet. Kaada seos paistovuokaan.

5. Mittaa maito ja vatkaa joukkoon kananmunat ja loraus fondia. Kaada munamaitoseos pastan päälle. Ripottele pinnalle n. 1-2 dl parmesania.

6. Paista 200-225 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Tarkkaile vuoan pintaa, ettei makaronit pala. Peitä tarvittaessa foliolla paiston aikana.

7. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa esim. porkkanaraasteen kera.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.