10.1.2014

Mokkapala Cakepopsit

Synttäreiden kestohitti Mokkapalat on nyt saanut kakkutikkarimuodon!

Näissä cakepopseissa on siis yhdistetty kaksi asiaa: synttäreiden supersuositut Mokkapalat sekä tämän päivän villitys Cakepopsit.

Joululahjaksi tyttärelleni ostama Lekuén Cakepops -vuoka oli kyllä ihan loistava tässä. Sillä sai mokkapalataikinan paistettua kätevästi valmiiseen pyöreään malliin eikä mitään erillistä pyörittelyä tarvinnut. Mokkapalojen kuorrutekin sopi cakepopseihin hyvin, kun siihen vain lisäsi reilusti nestettä.

Tein näihin perusmokkapalataikinan ja sillä tuli ihan järjetön määrä näitä kakkutikkareita. Osa meni sitten pakkaseenkin. Tähän reseptiin puolitin tuon määrän ja noita tulee siltikin ihan reilusti.

Kuorrutusta on kuitenkin hyvä varata reilusti, eli sitä määrää en ehkä ihan puolittaisi. Tosin siitä voisi myös ensi tehdä puolikkaan ja sitten toisen puolikkaan jos tarvis.

www.pullantuoksuinenkoti.com

n. 30 kpl
Taikina:
100 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus:
(voit tehdä myös ensin puolikkaan määrän, 
ja jos tarvii lisää, lisätä sitten aineksia)

50 g voita
400 g tomusokeria
ainakin 1,5 dl kahvia 
(lisää nestettä tarvittaessa reilustikin, esim. maitoa)
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria 
+ strösseleitä, nomparelleja tmv.

1. Sulata rasva ja laita jäähtymään.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
4. Sekoita joukkoon voisula.
5. Annostele taikina suoraan cakepops vuokaan ja aseta kansi päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes cakepopsit ovat hyvin kohonneet (esim. n. 10 min). Kun paistat kakkuja tarpeeksi kauan, pysyvät ne paremmin pyöreinä. Voit pudottaa kakkuset vuoasta esim. tarjottimelle odottamaan jatkokäsittelyä ja täyttää taa vuoan uudelleen. Poista kakkusista mahdolliset reunukset.
7. Sulata kuorrutusta varten voi ja lisää muut ainekset kattilaan. Seoksen pitää olla sellaista, että saat valutettua sitä cakepopsin päälle. Itse menin nesteen määrässä laskuissa sekaisin, joten epäilen, että tuo 1,5 dl ei todellakaan riitä vaan nestettä ehkä tarvitaan jopa tuplasti enemmän. Pidä kuorrutus liedellä miedolla lämmillä ja sekoittele säännöllisesti.
8. Kastele tikku kuorrutteeseen ja aseta pallo tikkuun. Varo työtämästä liian syvälle.
9. Valuta kuorrutusta lusikalla kattilan yllä cakepopsin päälle ja ripottele pinnalle nomparelleja lautasen päällä samantien. Kuorrute kuivuu tosi nopeasti. Mikäli nomparellit eivät enää tartu, voit laittaa niitä kulhoon ja painella cakepopsia varovasti niitä vasten niin, että koristeet tarttuvat pintaan. Asettele kuivumaan erillään toisista. 
Kuvassa on Bakerellan Cakepops setin tarjotin (oikealla ylhäällä). 
Lekuen vuoassa on myös reikiä mihin cakepopsit voi asetella (vasemmalla alhaalla)

ps. Cakepopseja voi hyvin pakastaa sekä kuorrutettuna että ilman kuorrutusta.

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.