3.1.2014

Pizza Evening - yhdessä tekemisen iloa

Pizza on kivaa seurusteluruokaa etenkin, kun yhdessä tekee. Meille tuli ystävä kylään joten oli hauska viettää pizza -iltaa. Kokki pääsee vähemmällä ja kaikki ovat iloisia ja onnellisia kun loihtivat omia luomuksiaan, päästävät luovuuden valloilleen ja asettelevat pizzan päälle sellaisia raaka-aineita mistä itse pitävät.  

Kävin etukäteen kaupasta ostamassa eri raaka-aineita niin, että jokainen voisi sitten tehdä itselleen sellaisen pizzan kuin haluaa ja jääkaapista nostettiin vielä osa lisukkeista pöydälle - vain mielikuvitus voi olla rajana kun alkaa pizzan täytteitä pohtimaan.

Paras pizzapohja syntyy mielestäni tällä reseptillä. Tein taikinan puolitoista kertaisena ja siitä tuli seitsemän isoa, pyöreää, ohutpohjaista pizzaa. Taikina on siis aivan täydellistä ja ihanaa käsitellä. 

Oikein onnistunut konsepti ja voin suositella kokeilemaan Pizza -illlanviettoa!
Kaikki olivat lisäksi oikein tyytyväisiä pizzoihin - kuulin useammasta suusta, että oli parasta pizzaa mitä olivat ikinä syöneet :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Täytteitä:
Tomaatti-basilika pastakastiketta
Mozzarella ja Emmental -juustoraastetta
Tuoretta mozzarellaa
Ricottaa
Tonnikalaa vedessä
Pepperoni salamia
Kalkkunaleikkelettä
Pestoa
Basilikaa
Rucolaa
Tomaatteja
Paprikaa
Sipulia
Parmesan -juustoa
Jalapenoja
Oliiveja
Tabascoa
Chili-oliiviöljyä
jne..

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ja tässä muutama tyylinäyte leipuriporukalta :).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Ja alla vielä oma lempipizzani uunituoreena :P. 

Pohjalla pastakastiketta, sen päällä emmental-juustoraastetta, sipulisuikaleita, tonnikalaa, tomaatteja, tuoremozzarellaa, ricottaa, basilikaa, hieman pestoa, mustapippuria ja ripaus rouhittua merisuolaa.

Paistamisen jälkeen vielä lisäsin reilusti tuoretta rucolaa. 

Täydellistä!

www.pullantuoksuinenkoti.com


Buon Appetito!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin tehtiin eilen pitsaa, mutta pohja epäonnistui kuten aina. Tein Leila Lindholmin kirjan ohjeella, mutta en vaan saa pohjaa koskaan onnistumaan. Se turposi uunissa liikaa ja oli suorastaan pahan makuista. Silläpä sitä ei tule tehtyä pitsaa itse kuin noin viiden vuoden välein, kun taas ajattelee, että jospa se nyt onnistuisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :(. Kokeile vielä tällä ohjeella ennen kuin lannistut. Tärkeää on vaivata kunnolla, jotta sitkosta tulee hyvä. Itse vaivaan käsin. Ja kaulia taikina tosi ohueksi sekä paistaa pitsa korkessa lämpötilassa esim. 250 uunissa. Vaihtelen paiston aikana grilliä sekä pohjalämmön tehostusta. Käytän myös kiertoilmaa koko ajan.

   Poista
 2. No nyt onnistui pitsapohja! Tuli ohut, johtuiko sitten siitä, että tällä kertaa kaulitsin sen. Mutta tämä taikina oli helppo tehdä ja käsitellä tosiaankin. Durumjauhot olivat nähneet parhaat päivänsä yli kaksi vuotta sitten, koskapa ei tosiaan ole viitsinyt usein itse tehdä pitsaa. Mutta, nyt usko itsetehtyyn pitsaan heräsi. Kiitos tsemppauksesta!

  VastaaPoista

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.