31.3.2019

Caramel Key Lime pie - Karamellisoitu Limettipiiras

Karamellisoitu, kondensoitu maito tuo uuden elämän perinteiselle Key Lime pielle. Limen kirpeys yhdistettynä ihanaan karamellisoituun maitoon vie kielen mennessään. Digestive-keksi pohja tuo makean kirpeään ja samettisen pehmeään piiraaseen taivaaallisen kontrastin ja kivan suutuntuman.


#limettipiiras #keylimepie #kondensoitumaito #leivonnainen #digestivepohja #caramel #baking #cake #limecake #lime #recipe


Tämä piiras on ihanan yksinkertainen sillä raaka-aineita on vain muutama: purkillinen karamellisoitua, kondensoitua maitoa, limeä ja kananmunia. Pohjaan Digestive -keksejä ja voita. Koristeena käytin kermavaahtoa, sillä se tuo ihanan pehmeyslisän piirakan makumaailmalle ja pinnalle laitoin myös muutaman limen kertomaan mistä piirakasta tässä on kysymys, ja pari kiivin viipaletta - koska ne vain ovat niin kauniita.


#limettipiiras #keylimepie #kondensoitumaito #leivonnainen #digestivepohja #caramel #baking #cake #limecake #lime #recipe

Karamellisoitu Limettipiiras

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
70 g voita

Täyte:
1 prk karamellisoitua, kondensoitua maitoa
4 kananmunaa (erottele valkuaiset ja keltuaiset)
n. 1 dl limemehua
n. 1 tl limen kuoriraastetta (luomu)

Pinnalle:
Kuohukermaa
limeviipaleita
kiivin viipaleita
1 tl limen kuoriraastetta (luomu)

1. Sulata voi. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjakakkuvuoan pohjalle tasaisesti. Paista pohjaa uunissa n. 175 asteessa n. 10 minuuttia. Kun otat pohjan pois uunista, painele keksiseos tasaisesti vielä vuoan pohjalle, jos on supistunut osittain. Jäähdytä.

2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa keltuaiset toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, limemehu ja kuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi.

4. Lisää valkuaisvaahto varovaisesti keltuaisseoksen joukkoon ja sekoittele tasaiseksi. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. 

5. Laita kakku jääkaappiin n. neljäksi tunniksi tai kunnes piirakka on hyytynyt. Hyytymisaika riippuu vuokasi koosta. Jos käytit isompaa vuokaa ja kakku on matalampi, hyytyy se nopeammin kuin pienessä vuoassa paksumpi täyte.

6. Vatkaa koristeeksi tuleva kerma vaahdoksi ja makeuta kevyesti sokerilla. Irrota kakku vuoasta ja asettele tarjoiluvadille. Pursota kermasta kauniita ruusukkeita kakun pinnalle, koristele muutamin lime- ja kiivisiivuin ja ripottele kermaruusukkeiden päälle limeraastetta.

Tarjoile ja nauti 💗.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.