6.4.2019

Ihana Kvinoa-kaurapuuro

Tämä puuro on oikea hyvänmielen aamupala. Lämmin, täyteläinen ja hyvää tekevä puuro antaa päivälle hyvän alun. Kvinoa tuo muuten perinteiseen kaurapuuroon oman ihanan twistinsä - tästä tuli kertaheitolla ihan mun lemppari.

Tästä puurosta puuttuu proteiinilisät, joten jos haluat voit lisätä puuroon sitä keittäessä esim. valkuaisia, jolloin puuron maku ja koostumus ei kovin paljon kärsi mutta saat puurosta vieläkin ravitsevampaa. Itse halusin syödä nyt puuroni näin. Otan sitten proteiinilisän vaikka erikseen :).

Itse käytin tässä puurossani valmiiksi keittämääni kvinoaa. Sitä onkin kätevä kerralla keittää enemmän ja lisäillä sitten kypsänä eri ruokiin. 50 g keitettyä kvinoaa vastaa n. 15 grammaa rakaa kvinoaa. 

#kaurapuuro #aamupuuro #terveyspuuro #puuro #aamainen #breakfast #porridge #healthylifestyle #healthyfood #fitness #fitnessfood #eathealthy #healthybreakfast #terveellinenaamupala #kvinoa #quinoa #porridge


Ihana Kvinoa-kaurapuuro


2 dl mantelimaitoa
20 g pikakaurahiutaleita
50 g kypsää kvinoaa (n. 15g raakaa)
50 g banaania
100 g vadelmia (pakaste)
0,5 dl vettä
1 tl chia-siemeniä
0,5 mm ruususuolaa
steviaa
kanelia

Pinnalle vadelmien lisäksi:
banaania
turkkilaista jogurttia
chiasiemeniä
(hunajaa)

1. Mikäli käytät raakaa kvinoaa valmista se ensin ohjeen mukaan.

2. Lisää mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet joukkoon ja keitä noin minuutin. Lisää kypsä kvinoa. 

3. Paloittele banaani ja jätä muutama viipale pinnalle koristeeksi. Lisää kattilaan ja sekoittele. Sammuta liesi ja mausta suolalla, kanelilla ja stevialla. Kaada puuro lautaselle.

4. Jos käytät ulkomaisia vadelmia keitä ne ensin: Lisää vesi kattilaan ja mittaa joukkoon vadelmat ja chiasiemenet. Keitä kaksi minuuttia ja makeuta stevialla. Lusikoi seos puuron päälle. Koristele vielä nokareella turkkilaista jogurttia, banaaninpanoilla ja chiasiemenillä. Jos haluat voit vielä valuttaa vähän hunajaa pinnalle.

Nauti 💗


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.