9.3.2019

Terveellinen Inkivääri-valkosipuli Kasvis-Tofu Wokki

Kuten varmaan olettekin jo huomanneet rakastan monenlaisia erilaisia kasvissötkötyksiä, joita ehkä voisi kutsua wokeiksi. Jätän usein noodelit tai muut hiilarit kokonaan pois mutta välillä on niitäkin kiva lisäillä. Tähän wokkiin lisäsin Risellan lemppaririisimixiäni, mikä on aivan ihana, kun siinä on tumman riisin lisäksi kvinoaa ja muita viljoja.

Tällaiset wokit ovat suosikkejani erityisesti siksi, että ovat niin helppoja, tosi nopeita tehdä ja terveellisiä. Joudun usein kokkaamaan meillä perheelle ns. tavallista ruokaa ja sitten vielä kokkailen itselleni ja toiselle tytöistäni reilusti kasvispitoista ja terveellisempää ruokaa. Tällöin on kiva, että se toinen ruoka ainakin on nopea ja helppo.

Käytän näissä wokeissa usein erilaisia valmiita pakasteseoksia juuri niiden käytön helppouden ja nopeuden vuoksi. Usein lisään joukkoon myös jotain tuoretta kasvista. Ja välillä toki teen kokonaan tuoreista kasviksista. 

Kasvisten lisäksi laitan wokkiin aina jotain proteiinia. Yleensä kanaa ja esim. raejuustoa, mutta esim. naudan minuuttisuikaleet ovat aivan ihania myös. Broilerinjauheliha toimii myös todella hyvin. Suikaleet voi jopa paistaa samalla pannulla kasvisten keskellä, niin homma helpottuu vieläkin enemmän. Kätevää on myös paistaa proteiiniannoksia valmiiksi pakkaseen, jolloin pääsee vieläkin helpommalla :).

Tällä kertaa lisäsin wokkiin marinoitua tofua ja siitä tuli kyllä aivan ihanaa. Tofussa on jotain jännää mikä mua viehättää. Se on jotenkin se koostumus ja maku, niin houkutteleva jollain tapaa. 

Jos kaipaat hiilarilisää lisää joukkoon kypsäksi keitettyä kvinoaa tai jotain muuta hidasta hiilaria.
Jos jätät tästä ruoasta hiilarit pois, huomioi se maustamisessa, ettei tule liian suolaista.

Wokkien maustaminen on helppoa. Lisää esim. vain fondia, soijakastiketta, seesamiöljyä ja valkosipuliöljyä. Osterikastike toimii myös tosi hyvin. Mä lisään vielä lähes aina Srirachaa - sillä on vaan niin ihana potku. Finduksen maustetut kasvisseokset on kivoja, koska niillä saa myös vaihtelua wokkien makuihin - ja pääsee taasen vähän helpommalla :).

If you like an english version of this recipe, visit my other blog Fit Age Wellness.

#terveellinenruoka #wokki #findus #tofu #kasvisruoka #healthylifestyle #healthyfood #healthyrecipes #terveellinenruoka #hyvinvointi #kalorit #runsasproteiininen #vähähiilihydraattinen #paljonkasviksia #inkivääri #helpporuoka #nopeatjahelpot #easycooking


Terveellinen Kasvis-Tofu Wokki

2 annosta
250 g Tofu Sweet Ginger Garlic (SoFine)
2 rkl seesamiöljyä
200 g Findus Wok Bangkok -pakastekasviksia
200 g kesäkurpitsaa
100 g pinaattia
1 rkl kasvisfondia
1 tl soijakastiketta
1 tl hunajaa
water
+ 160 g (keitetty paino) riisi-kvinoa-moniviljaseosta tmv.
Sriracha

1. Valmista tofu pakkauksen ohjeen mukaan. Paista palat seesamiöljyssä. Jatka muun wokin valmistamista sillä aikaa kun tofu kypsyy.

2. Pilko kesäkurpitsa ja huuhtele pinaatti ja lisää ne toiselle pannulle pakastekasvisten kanssa. Sekoittele hetki ja lisää vähän vettä pannulle. Mausta kasvisfondilla, soijakastikkeella ja hunajalla.

3. Lisää kypsä riisiseos ja sekoittele hyvin.

4. Jaa seos kahdelle lautaselle ja asettele tofunpalat kasvisseoksen päälle.
Lisää Srirachaa jos haluat tulisuutta.

(n. 370 kcal/annos, hiilareita 41g, proteiinia 22g, rasvaa 12g)
(Ilman riisiseosta: n. 270 kcal, hiilareita 20g, proteiinia 19g, rasvaa 11g )
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.