10.5.2014

Hedelmäinen Kookoskana - ah niin täyteläistä ja ihanan tulista

Kaikki nämä intialaistyyliset kanaruoat ovat kyllä mun suurinta herkkua. Ei varmaan ole kovinkaan montaa parempaa yhdistelmää kuin kana ja kookos. Siihen kun lisää vielä hedelmäisyyttä on täyteläinen maku ihan taattu.

Tämä hedelmäinen kookoskana on paksua ja kermaista, tulista ja täyteläistä. Aivan ihanaa. Tällä kertaa tarjoilin tämän kvinoan kanssa, mutta voit aivan hyvin käyttää myös riisiä.

Broilerin sisäfileet ovat muuten aivan ihania, joita tässäkin käytin. Mutta periaatteessa resepti onnistuu varmasti myös tavallisilla broilerin fileillä tai jopa suikaleilla. 

Ruoan tulisuus riippuu suoraan siitä, minkälaisia chilejä käytät. Omani olivat aika mietoja - mutta ei liian. Eli ns. sopivan tulisia :) - ainakin minun mielestä. Jos pystyt maistamaan niitä raakana niin, ettei tule tuskaista poltetta, tulos on varmaan juuri sellainen sopivan tulinen.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset: 
oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 vihreä chili
5 vihreää kardemummaa (Sonnentor, luomu)
1,5 tl kurkumaa (Sonnentor, luomu)
1,5 tl garam masalaa (Terra Madre, luomu)
450 g broilerin sisäfileitä
nokare voita
400 g kookosmaitoa (Santa Maria, organic)
1 kanaliemikuutio
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl tomaattipyrettä
1/2-1 banaani (luomu)
1-2 rkl appelsiinimehua
1-2 tl Tahinia (Rapunzel), luomu *

lisäksi: Kvinoaa (SunSpelt), luomu *

1. Silppua sipulit ja chilit. Hienonna kardemumman siemenet morttelissa. Sekoita kardemumman joukkoon kurkuma ja garam masala.

2. Kuumenna pannulla iso loraus oliiviöljyä. Kaada pannulle sipulit, chilit ja mausteet ja kuullota niitä keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää broilerin fileet ja lisää hieman voita tai öljyä pannulle, jos mausteet ovat imeneet kaiken. Lisää kuumutta ja paista fileitä kunnes ovat kauttaaltaan saaneet kypsyyttä pintaan. 

3. Kaada broilerien päälle kookosmaito. Lisää kanaliemikuutio, tomaattipyre ja kookoshiutaleet. Sekoittele.

4. Soseuta banaani haarukalla. Riippuen banaanin tummuudesta ja siitä, kuinka voimakkaasti haluat sen ruoassa maistuvan, laita sitä joko puolikas, 2/3 tai kokonainen. Itse käytin suht tummasta banaanista 2/3. Sekoittele se joukkoon. Voit lisätä vähitellen ja maistella, milloin maku on hyvä.

5. Purista vielä appelsiinista loraus mehua kastikkeeseen sekä lisää vähän tahinia. Tahinin voit myös hyvin jättää pois, eli se ei ole makukombon osalta välttämätön. Jätä hautumaan miedolle lämmölle kvinoan tai riisin valmistamisen ajaksi. Tarkista maku ja rouhi joukkoon hieman suolaa jos ruoka tuntuu sitä tarvitsevan.

6. Asettele ruoka valmiiksi lautaselle. Koristele annos esim. paprikan suikalein, salaatin sekä korianterin lehdin. Pirskottele lautaselle vielä vaikka maustettua oliiviöljyä koristeeksi.

www.pullantuoksuinenkoti.com

* Tuotteet on saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta
Sonnentor ja Terra Madre tuotteet olen itse hankkinut Ruohonjuuresta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.