11.8.2013

Vaniljainen omena-kaura-mascarponeviettelys


Ihastuneena aiemmin julkaisemaani Mansikka-marcarponekauraherkkuun halusin vaihteeksi kokeilla jotain vastaavaa omenasta tehtynä.

Tämä on todellinen viettelys ja vaikka sitä tuli paljon neljälle aikuiselle ja kolmelle lapselle 
- kaikki meni :)

Pullantuoksuinen koti

Tarvitset:
2 litraa omenaa kuutioituna
4 dl kaurahiutaleita
50 g voita tai 1/2 dl kookosöljyä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
1 dl sokeria (tai kookossokeria)
1/2 dl fariinisokeri (tai kookossokeria)
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria/vanilliinisokeria
1/2 tl inkivääriä

Vaahto:
4 dl vanilja kastiketta (vaahtoutuvaa)
250 g mascarponea
1/2 -3/4 dl kookossiirappia tmv. 

1. Kuumenna rasva pannulla ja lisää kaurahiutaleet ja sokerit ja pyörittele niitä hetki pannulla. Lisää omenakuutiot ja muut makua antava aineet. Kypsennä hiljalleen välillä käännellen kunnes omenat ovat pehmenneet sopiviksi. Jätä jäähtymään.


2. Vaahdota vaniljakastike ja lisää vaahdon joukkoon mascarpone sekä siirappi. 
Vatkaa kunnolla sekaisin.

3. Kokoa kerroksittain lasiseen kulhoon niin, että kulhon pohjalle tulee ensin kerros omena-kauraseosta ja päällimmäiseksi tulee vanilja-mascarpone vaahtoa. Jätä muutama ripsaus kauraomenaseosta koristeeksi pinnalle. Voit ripotella pinnalle myös hieman kanelia ja valuttaa kookossiirappia koristeeksi.

Pullantuoksuinen koti

Tiesitkö: Kookossiirappi/kookossokeri on sokereista paras. Siinä on eniten mineraaleja ja vitamiineja ja sen glykeeminen indeksi on hyvin alhainen. Voit korvata kookossokerilla myös kaura-omenaseoksessa käytettävät sokerit ja näin tehdä tästä herkusta vielä terveellisemmän :). 
Voit seurata postauksiani myös Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.