25.8.2013

Mehevät parmesanilla ja tuoreyrteillä maustetut lihapullat

Meidän perheessä tykätään tosi paljon lihapullista. Niitä on myös kiva tehdä, koska maustamisen mahdollisuudet on niin monet. Nämä lihapullat saavat makunsa Grana Padano -juustosta, tuoreesta oreganosta ja basilikasta. Herkkullista ja maukasta!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Oletko muuten kuullut Psylliumista? Se on ratamokasvin kuivattua siemenkuorta, gluteenitonta ja hyvin kuitupitoista. Sitä voi käyttää nesteeseen sekoitettuna juomissa, leivonnassa ja ruoanlaitossa. Gluteiinittomassa leivonnassa se tuo taikinaan lisää sitkoa ja kuohkeutta.

Itse kokeilin Psylliumia nyt ensimmäistä kertaa. Käytin sitä lihapullissa korppujauhojen sijaan. Lihapullat onnistuivat täydellisesti ja niiden koostumus oli erinomainen. Tämä on nyt todistetusti hyvä ja mielestäni parempi vaihtoehto korppujauhoille :).

Avokadoöljy on myös aivan mahtavaa ruoanlaitossa. Se kestää korkeita lämpötiloja ja soveltuu myös hyvin paistamiseen. Nämä lihapullat paistoin nimenomaan kuvan avokadoöljyllä.

Tämän reilunkaupan Avocat -luomu avokadoöljyn aromit ovat todella hienoja, joten se soveltuu erityisesti salaatteihin. Tätä voi myös käyttää kauneuden hoitoon: se hellii erityisesti herkkää ja ikääntyvää ihoa.


Lihapullat:

avokadoöljyä paistamiseen
600 g naudan paistijauhelihaa
1/2 punasipuli hienonnettuna
pieni pala purjoa silputtuna
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa, mustapippuria
1/2 ruukku oreganoa
pieni kourallinen basilikan lehtiä
1 dl Grana Padano -juustoraastetta/parmesania
1 dl kermaa
3 tl psylliumia
1 kananmuna

1. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä silputut sipulit ja valkosipuli pehmeiksi. Siirrä taikinakulhoon.

2. Lisää jauheliha ja rouhi päälle suolaa sekä pippuria. Lisää myös juustoraaste ja silputut yrtit. Sekoita hyvin.

3. Mittaa kerma lasiin ja lisää psyllium joukkoon. Sekoittele hetki.  Kaada sitten seos leivontakulhoon ja sekoita hyvin jauhelihataikinan joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita vielä huolellisesti.

4. Tee yksi koelihapulla: kypsennä se nopeasti mikrossa ja maista maun tarkistamiseksi. Lisää suolaa tai pippuria, jos kaipaat lisämakua.

5. Muotoile taikinasta pienehköjä lihapullia leikkuulaudalle odottamaan paistamista.

6. Kaada avokadoöljyä pannulle ja paista lihapullat ruskeiksi kauttaaltaan. (Ei haittaa vaikka lihapullat jäävät aavistuksen punaisiksi sisältä, sillä niin ne säilyttävät mehevyytensä.) Siirrä paistamisen aikana jo paistetut pullat vuokaan folion alle odottelemaan muiden paistamista.

7. Tarjoa haluamasi kastikkeen ja lisäkkeen kera.



ps. Mieheni antoi näistä muuten 10+, joten nämä ovat todellakin hyviä. Kymppiä häneltä ei ihan joka päivä irtoa ;)

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.