17.5.2015

Tuliset intialaiset, kanatäytteiset rullat 'Kathi rolls'

Tällä kertaa testasin Manju Malhin Intialainen Keittiö -kirjasta Kathi rollseja. Itsetehtyihin vehnäisiin lättyihin (Paratha) kääräistään grillattua broileria, kananmunaa ja tuoreesta korianterista ja muista mausteista tehtyä maustesosta. Nam!

Parathan taikinassa suositeltiin käytettävän karkeita vehnäjauhoja. Käytin täysjyvävehnäjauhoja mutta jälkeen päin ajatellen varmaan puolikarkeat vehnäjauhot lätyissä olisivat maistuneet paremmalta, joten reseptiin laitoin sitten niin. Samoin kaulin lätyt ohuemmiksi kuin reseptissä. Vasta kaulimisen jälkeen huomasin, että niiden olisikin pitänyt olla n. 0,5 cm paksuisia vaikka keittokirjan kuvissa näyttävät yhtä ohuilta kuin omani. Eli tee makusi mukaan ;). Perinteiset kaupasta ostettavat vehnätortillat voisivat sopia näihin hyvin.

Maustekastikkeeseen varasin yhden puskan korianteria - en yhtään osannu ajatella, että reseptissä tosiaan luki 100 g. Puskastani tuli lehtiä n. 10 gramman edestä :D.. eli se oli sitten soveltamisen paikka!



'Kathi Rolls'
n. 6 kpl

Täyte:
2 broilerinrintafilettä (voit laittaa enemmänkin jos haluat)
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl kuorittua ja raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl jauhettua jeeraa/juustokuminaa
1/4 tl kurkumaa
hyppysellinen garam masalaa
2 hienonnettua vihreää chiliä
1 tl tomaattipyreetä
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1 rkl kasviöljyä

Parathat:
200 g puolikarkeita vehnäjauhoja sekä hiukan ylimääräistä kaulimiseen
1/4 tl suolaa
1 tl kasviöljyä
1 dl kulutusmaitoa
3 isoa kananmunaa

Koranterikastike (oma sovellus):
1 iso ruukku tuoretta korianteria
1-2 vihreätä chiliä
1-2 pilkottua valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
1-2 dl turkkilaista jogurttia
(jos haluat runsaan täytteen, tee tuplasatsi)

tai tee kirjan mukaan:

Korianterichutney (kirjan mukaan):
100 g karkeaksi silputtua korianteria
3 paloiteltua vihreää chiliä
(1 pilkottu valkosipulin kynsi)
1/2 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
1 tl demerara -sokeria
4-5 rkl vettä

Lisäksi: 
1-2 punasipulia ohuina suikaleina
muutama tomaatti kuutioituna (oma lisäys)

1. Laita kanat marinoitumaan: Kuutioi broilerinfileet pieniksi kuutioiksi, mutta sen kokoisiksi, että ovat pujotettavissa vartaisiin. Yhdistä kaikki täytteen ainekset öljyä lukuun ottamatta ja laita marinoitumaan peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

2. Valmista sillä aikaa Korianterichutney (tässä oma sovellus). Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Laita turkkilaista jogurttia vain sen verran, että seos pystyy pyörimään sekoittimessa. Lisää loput turkkilaisesta jogurtista vasta hienontamisen jälkeen (muuten menee litkuksi). Lisää sitä vähän kerrallaan ja maista aina välillä, jotta saat kastikkeelle sopivan vahvuuden. Jätä odottamaan rullien täyttöä. Leikkaa myös punasipulista ohuita viipaleita ja kuutio tomaatti odottamaan rullien täyttöä.

3. Valmista seuraavaksi Paratha -taikina. Sekoita jauhot ja suola isossa kulhossa. Lisää öljy, maito ja 1 kananmuna ja alusta taikinaa n. 7-10 minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisaa. Peitä taikina kostealla liinalla ja siirrä lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi.

4. Jos käytät puisia varrastikkuja liota niitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia ennen käyttöä.

5. Valmista seuraavaksi kana. Pujota broilerikuutiot vartaisiin ja kypsennä ne grillissä tai uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan tai kunnes liha on täysin kypsää. Kypsymisaika riippuu uunista ja kuutioiden suuruudesta. Sivele kypsentämisen puolivälissä lihojen pintaan öljyä.



6. Jatka parathatien valmistusta. Jaa taikina kuuteen osaan ja kaulitse siitä n. 0,5 cm paksuisia, halkaisijaltaan 16-17 cm kokoisia kiekkoja. Itse tein näistä ohuempia ja sitä myötä niistä tuli myös isompia. Vatkaa 2 iso kananmunaa (3 pientä) kulhossa kunnolla rikki.

7. Irrota broilerinlihat vartaista, ota korianterichutney esille ja aloita ruoan valmistaminen. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen paratha paistumaan. Käännä se minuutin kulutta ja leivitä pinnalle ohut kerros vatkattua kananmunaa. Käännä lätty heti uudestaan ja paista munalla voideltua puolta n. puoli minuuttia. Nosta pannulta lautaselle, voitele munapuoli korianterichutneyllä, aseta 1/6 broilerin paloista lätyn reunalle ja sipulisuikaleita ja tomaattikuutioita päälle ja kääri rullalle. Laita rulla lautaselle folion alle odottamaan muiden Kathi rollien valmistusta.



Tarjoa sellaisenaan tai kääräise rullat yksitellen folioon taikka voipaperiin - niin täyte pysyy paremmin rullan sisällä.

Nämä ovat myös käteviä eväitä taikka voit vaikka kokata mukaan mukaan piknikille!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.