14.5.2015

Hehkeää Helatorstaita!

Ihan mielettömän ihanalta tuntuu tämä auringonpaiste sen eilisen superharmauden ja sateen jälkeen. Meitä on tosiaan tällä hetkellä vain kaksi kotona sillä mies on pojan kanssa turnauksessa Hollannissa ja toinen tytöistä sai vapaataa koulusta ja nauttii pitkästä viikonlopusta mökillä vanhempieni kanssa.

Aamulla mietin, mitä ihmettä sitä nyt söisi aamupalaksi, kun on vapaapäivä ja kaikkee eikä ole sidonnaisuuksia siihen, mitä muille laittaa yms. Eilen ostin tytölle erikoisaamiaisen eli hän sai herkutella croissantilla ja viikunalla maustetulla kreikkalaisella jogurtilla. Lisänä tarjosin tietty tuoremehua ja kupillisen ihanaa Twiningsin Vaniljateetä.

Itse päädyin perinteiseen. Miten sitä onkaan nykyään niin kaavoihin kangistunut, että haluaa melkeinpä aina samaa aamupalaa? Onko sinulla moinen ongelma vai vaihteleeko aamupalasi päivästä toiseen. Normaalisti meillä syödään aina arkisin puuroa mutta itse olen siirtynyt syömään sitä myös viikonloppuisin. Tällöin lapset saavat itse vapaammin valita aamupalansa, mutta me miehen kanssa vedetään samaa settiä ;). Tosin viikonloppuna on aamiaisella usein tarjolla myös keitettyjä kananmunia - Friidoja tietty!


Lempiaamiainen

n. 130 g veteen keitettyä puuroa, kevyesti suolattua (tänään neljänviljan)
40 g rasvatonta maitorahkaa
60 g erilaisia kotimaisia marjoja pakkasesta
2 kuivattua luumua paloiteltuna
1 tl chiasiemenrouhetta (nyt tosin käytössä pellava-chia-hamppuseos)
1 tl MCT-öljyä
0,25 dl mansikkakeittoa tmv.
steviaa makeuttamiseen

1 parapähkinä erikseen syötynä

1-2 kuppia tummaa kahvia Löfbergs Crescent kera iskukuumennetun kevytmaidon

Hesarin paperiversio :)


Slowmorningin, eli aamiaisen, hesarin ja sosiaalisen median ;) jälkeen nykäsin lakanat sängystä ja latoin ne koneeseen peseytymään. Kun pesee lakanat aamulla, ehtii ne usein hyvin kuivumaan jo illaksi eli voi vaikka laittaa suoraan narulta sänkyyn - ellei sitten kaipaa vaihtelua ;).

Sitten vedin lenkkikamat päälle ja painelin ulos. Ihana raikas ilma ja mieletön auringonpaiste. Olipa hyvä fiilis! Tänään nappailin myös muutamia kuvia lenkin varrelta. On ihana huomata kuinka luonto alkaa vihertämään ja kasvua näkyy joka puolella. Kun ottaa kuvia talteen näkee kasvun ihan eritavalla, muuten silmä vähän niinkuin tottuu siihen eikä kasvua niin huomaa.



Valkovuokot kukkivat vielä vaikka taitaa kohta niidenkin kausi loppua piakkoin. Kielot tekevät tuloaan ja koivun lehdet ovat pieniä ja somia. Voikukkia näkyy jo monin paikoin ja joissakin kohdin ne ovat jo pääseet siemennysvaiheeseen.

Alla alimmaisena vasemmalla näkyy metsää lenkkipolun varrelta. Se raivattiin muutama vuosi sitten ja on nyt jotenkin ihastuttavan satumainen.



Lenkin jälkeen kävin tarkistamassa miltä pihallamme näyttää. Muutama päivä sitten sain vihdoin putsattua loputkin heinittyneet marjapensaiden alustat. Muuten - oli aika huikeaa huomata kuinka paljon kovemman kasvupyrähdyksen olivat ne marjapensaat tehneet, joiden alustan putsasin vappuna. Ne olivat monta senttiä korkeampia kuin ne jotka tuolloin jäivät putsaamatta. Marjapensaiden alle laitoin hyvää ja ravinteikasta mustaa multaa ja vähän vielä kanankakkaa.


Helmihyasintit kaunistavat nyt ihanasti etupihaamme. Raparperit ovat jo ihan valtavia - pitäisi varmaan korjata jo satoa! Tulppaanit tekevät juuri tuloaan ja yksi onkin aloittanut kukintansa.

Mansikkamaan muokkaus on edelleenkin vaiheessa. Uusia taimia on niin valtavasti, etten tiedä mihin niitä tunkisin :). Vanhoja olen vaihtanut uusiin ja ajattelin perustaa vielä 1-2 mansikkariviä lisää.


Ihanasti vihertää jo piha ja nämä muutama viikko sitten saamani puutarhaliljat kukoistavat.


Lenkin ja pihakatsauksen jälkeen laitoin lakanat kuivumaan, syötiin lounasta ja lähdettiin tytön kanssa treeneihin. Tai tyttö meni treeneihin ja minä kauppakeskus Kaareen =). Tämä postaus syntyi Coffee Housessa. 

Punnitse ja säästä -liikkeestä ostin kokeeksi tätä reilunkaupan suklaata. Pakkaus on kerrassaan ihastuttava! Ja tähän ei päde moni kakku päältä kaunis vaan suklaakin on ihan taivaallista. Devine - on hyvinkin kuvaava nimi. Piti syödä 1-2 kaksi palaa mutta menikin koko rivi :D - hups. Niin samettista ja suussasulavaa! Suosittelen kokeilemaan. Myös muita makuja löytyi ja vielä astetta tummempaakin.



Tänään olisi tarkoitus vielä kokata taas intilaista ruokaa, suunnitella yhtä reseptiä ja toivottavasti ehdin myös mansikkamaalle möyrimään! 

Ihanaa Helatorstaita!

Ja muistathan Blogiringin Kesän Kuumin blogi -arvonnan. Jos et vielä ole osallistunut niin vielä ehtii! Lue lisää täältä (klik) tai mene suoraan arvontaan klikkamaalla oheista kuvaa.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.