7.9.2014

Nostalginen Omenapiirakka

Pihamme omenapuusta kerätyt omenat odottivat jo ties monettako päivää keittiön pöydällä käsittelyä ja lohkoin ne sitten eilen illalla jääkaappiin, tietämättä edes vielä, mihin niitä käyttäisin. Aamulla blogifeedejä selatessani bongasin Tupun Tuvan omenapiirakkapostauksen ja siitä sitten idea tähän piirakkaan lähti. Kiitos Tupu :). Koska aikaa leipomiselle ei ollut paljon tällainen yksinkertainen resepti oli onnenomiaan =).

Reseptillä tulee perinteistä piirakkaa pellillinen helposti ja nopeasti :). Alkuperäiseen reseptiin verrattuna nesteenä käytin maitoa. Lisäsin taikinaan vaniljan sekä yhden kananmunan. Pinnalle ripottelin lisäksi kanelia ja fariinisokeria. Taikinan koostumus oli ihan mahtava, joten ei ihme, että tämä resepti on suosittu. Pinnalle voi laittaa omenoiden sijaan myös muita hedelmiä tai vaikka marjoja.

Tästä piirakasta tuli aivan älyhyvää. Niin kuohkeaa, unelmaisen pehmeää ja maistuvaista. 

Taivaallista!

#omenapiirakka #applepie #pellillinen #piirakka #makeapiirakka #omenaleivonnainen #omenaresepti #herkullinenomenapiirakka #omenapiiras
www.pullantuoksuinenkoti.com

Yksi pellillinen
(n. 42cm x 36cm)

4 munaa (M-koko)
3 dl sokeria
2 mm vaniljajauhetta
100 g sulatettua voita
1,5 dl maitoa
300 g vehnäjauhoja (n. 4,5dl)
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
n. 500-600 omenalohkoja (käytin kotimaisia omenoita)
kanelia sopivasti ripotellen
n. 2 rkl fariinisokeria

Koristeluun ja tarjoiluun:
tomusokeria ja vaniljakastiketta

1. Vaahdota munat ja sokeri vaniljajauheen kera vaahdoksi.

2. Mittaa voi ja maito kulhoon ja sulata esim. mikrossa. Sekoita.

3. Mittaa vehnäjauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe.

4. Lisää jauhoseosta ja voi-maitoseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen huolellisesti, jotta taikinasta tulee tasaista.

5. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle pellille. Asettele omenalohkot taikinalle ja ripottele pinnalle kanelia sekä fariinisokeria.

6. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Ilman kiertoilmaa paistaessa paistoaika on yleensä hivenen pidempi.

7. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin koristelet sen tomusokerilla, jotta tomusokeri ei sula pintaan. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Ihan älyhyvää!


Kuvassa vielä omenapiirakka step by step:
Taikina pellille.
Omenat taikinan päälle.
Kanelia ja sokeria piirakan päälle.
Piirakka paistamisen jälkeen.
Tomusokerilla koristelu.
Piirakan pala lautasella :).
www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.